Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Csatornázás Érmihályfalván

Tavaly ősszel kezdődtek Érmihályfalván a csatornázási munkálatok, amelyek idén folytatódnak. Az infrastrukturális modernizálásról Karsai Attila alpolgármestert kérdeztük.

Jelenleg három utca szerepel abban a csatornázási tervben, amely lehetővé teszi egy nagy lépés megtételét Érmihályfalva modernizálását illetően – árulta el Karsai Attila.

Fotó: Érmihályfalva.ro

Fotó: Érmihályfalva.ro

Tavaly szeptemberben a Széchenyi tér nyugati oldalán lévő tömbházaknál, a Márton Áron utcai bejáratnál kezdtek el csatornázni a Kálvin János utca irányában, illetve még ekkor sikerült befejezni a Bethlen Gábor (Kopasz) utcát. A héten megkezdődött a Bem József és Munkácsy Mihály utcák csatornázása (az Egészségügyi Szociális Központtól a vasútig tartó rész). Mindhárom utca ugyanannak a projektnek a része, amelynek június 23-ig kell elkészülnie, mondta az alpolgármester.

Amennyire a lehetőségek engedik, a csatornázással párhuzamosan halad az aszfaltozás is, amely nem csupán a konkrét útfektetést, hanem az esővíz elvezetésének kivitelezését is jelenti. Karsai elárulta, a közeljövőben szeretnék befedni a Bethlen Gábor utca már csatornázott részeit, ugyanakkor most kezdődött el a Munkácsy Mihály utca körülbelül 500 méteres szakaszának burkolása, amely a tavaly előtt rendbe tett Wesselényi Miklós utcát köti össze a Kazinczy Ferenc utcával (az országúttal).

Karsai Attila lapunknak azt is elmondta, hogy e hónap elején Nyakó József polgármester személyesen adott le újabb pályázatot Bukarestben, amely – szintén kormánypénzekből – további 48 utca csatornázását tenné lehetővé. Az alpolgármester úgy fogalmazott, Érmihályfalva utcáinak jelenleg 40%-a rendelkezik csatorna- és úthálózattal, és ez az újabb pályázat lehetővé tenné, hogy 100%-ban sikerüljön lefedni a települést.

Szamos Mariann