Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Csalóka árak, becsapott vevők

Meglepődhettek a bolti pénztárnál azok, akik egy váradi szupermarketbe akarták megvenni a napi betevőt. Bizonyára olvasóink közül is többen találkoztak már azzal a jelenséggel bevásárlás közben, hogy a boltok polcain akciós ár van feltüntetve egy terméken, ám mire a pénztárhoz érnek vele s fizetni szeretnének, furcsa módon már teljes árú termékként kell(ene) azt kifizetni.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

Az egyik ismert áruházlánc váradi boltjában, nemrég szemtelen és persze törvénytelen módon csapták be a vásárlókat. A bolt polcain jelzett árakhoz képest, egyes termékek a pénztárnál jóval többe kerültek. Az eset kapcsán megkerestük a Bihar Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség (CJPC) felügyelőjét Giani Cătălin Burát, aki elmondta, hogy valóban történtek ilyen jellegű szabálytalanságok s emiatt vizsgálatot is indítottak az ügyben.

A CJPC közleménye szerint a szóban forgó üzletlánc a „Trei G”, amelynek több boltja is van Nagyváradon. A közleményből az is kiderül, hogy a fogyasztóvédők kivizsgálták az ügyet, és valóban több szabálytalanságot tapasztaltak, ugyanis több termék valós ára magasabb volt a polcokon jelzettnél. A pénztárost felelősségre vonták a furcsán változó árak miatt, a céget megbírságolták.

Mint megtudtuk, az összes „Trei G” boltot ellenőrzik majd, és ha újabb szabálytalanságokat észlelnek, további büntetésre számíthatnak mind a bolt üzemeltetői, mind a szabályokat be nem tartó bolti alkalmazottak.

Ilyen vagy ehhez hasonló esetekben, fel lehet, sőt fel kell keresni a megyei fogyasztóvédelmi felügyelőséget, ahol panaszt lehet emelni a kihágásokkal kapcsolatban. Panaszokat a 0259 431817 lehet tenni, valamint a CJCP székhelyén a Vámház utca (ma Sucevei) 4/A szám alatt.

Vincze-Nagy Anikó