Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Családi Napot tartottak Nagykágyán

Elmúlt vasárnap már harmadik alkalommal szervezték meg Nagykágyán a Családi Napot. Az előző két év remekül sikerült, idén is a már mondhatni hagyományos programokkal jelentkeztek a szervezők.

Délelőtt a református templomban Bán Alpár tiszteletes hirdetett igét, majd a gyülekezet egy része csatlakozott a focipályán már főzni készülő csapatokhoz. A szokásos szabadtűzi főzőversenyre idén heten jelentkeztek, közülük id. Bondok Gábor társaságának bográcsgulyása bizonyult a legfinomabbnak. Déltől szinte az egész nap folyamán a gyerekeké volt a főszerep. Minden évben rájuk próbálják fektetni a hangsúlyt a szervezők, külön figyelmet fordítva arra, hogy egyiküket sem hagyják valamilyen kis emlék nélkül. Juhász Noémi már harmadik éve háziasszonya a gyerekversenyeknek, Hamza Krisztával, Nagy Renátával és Vasók Laurával kiegészülve idén is mosolyt csaltak a kicsik arcára. Volt rajz-, bicikli- és görkoriverseny, arcfestés és homokvárépítés. A Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület jóvoltából a tavalyi évhez hasonlóan idén is kipróbálhattak népi fajátékokat a gyerekek, Balogh Emese székelyhídi vállalkozó pedig egész napos ingyenes légvárral lepte meg a legkisebbeket.

csaladi nap (1)

Bán Alpár református lelkész egy könyvbemutatóval lepte meg a kilátogatókat, id. Boér Péter Pál legújabb kötetét ismertetve. Családi Nap nem múlhat el foci nélkül, idén a Bihardiószeg–Kágya vegyes csapat nyert másik négy együttest megelőzve.

csaladi nap (4)

Nagy Sándor alpinista egy új programmal színesítette az amúgy is bő kínálatot, ládarakó versenyt hirdetett az érdeklődőknek. Ez a versenyszám látványban már-már vetekszik a falu parasztlovainak gyorsasági versenyével, döntse el ki-ki maga, hogy melyik tetszett jobban. Nagy Zoltán nem kevesebb, mint huszonkét sörösládát rakott egymásra, ezzel ő indulhat címvédőként jövőre. Lóversenyben pedig trónfosztás történt, a tavalyi második Farkas Ármin most nem talált legyőzőre.

csaladi nap (2)

A színpadi műsorok közül a helyi óvodások és kisiskolások évzárója aratta a legnagyobb sikert, köszönet érte elsősorban Ecsedi Anikónak és Király Timeának. A hegyközszentmiklósi néptánccsoport Bordás Anita vezetésével rövid, de annál színesebb produkcióval lépett fel, majd az estét a helyi Buliszervíz együttesének szabadtéri bálja zárta.

csaladi nap (3)

Gróf Pongrácz Vilmos, az esemény házigazdája elégedett lehet a látottakkal, ő és csapata újra egy csodálatos, rendezett helyszínt teremtett a kilátogatóknak, minden nagykágyai lakos köszönettel tartozik ezért. És végül de nem utolsó sorban szintén köszönet jár Oltean Péternek és csapatának az egész napos lacikonyháért és a hideg italokért, és ami nagyon fontos, az elfogadható árakért.

Juhász György