Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Családi nap volt Jákóhodoson

Szombaton szervezték meg Jákóhodoson az – iskolaavatóval egybekötött – első családi napot, mely, mondhatjuk, igazi „Tulipán kaláka” volt. Ezt a napot a helybéli lakosok rendezték közös összefogással, Kendi Dezső alpolgármester és Teleki Enikő tanítónő irányításával. A helyi önkormányzat támogatása hiányában a hodosi lakosok adták össze a pénzt a rendezvény megvalósításháoz, de a munkából és a szervezésből is jócskán kivették a részüket. Kicsik és nagyok, fiatalok és öregek, egyszóval mindenki részt vett valamiben, már reggel családok sokasága vonult ki az iskolaudvarra, mely helyt adott az egynapos rendezvénynek.

Első alkalommal látogattak el ide a Hodos nevet viselő testvértelepülések képviselői – Szlovákiából, Szlovéniából, Szerbiából, valamint Székelyföldről.

A program a református templomban megtartott rövid áhítattal kezdődött, ahol Mikló István Boldizsár helybéli lelkész kérte az Úr áldását. A meghívott vendégek, Nagy Miklós, Szalárd község polgármestere, Szabó Ödön parlamenti képviselő, Vad Márta tanfelügyelő, Fazekas Tibor, a Szalárdy János Szakközépiskola igazgatója ünnepi köszöntőit a helyi kisiskolások versei és énekei követték, majd Rudolf Bunderla és Balódi László szlovákiai, illetve szlovéniai polgármesterek köszöntötték az egybegyűlteket és átadták a jákóhodosi iskolának és tanulóinak szánt ajándékokat. A jelenlévők mindegyike kapott virágot az iskolásoktól, melyeket a „Köszönjük szépen, hogy el tetszett jönni a rendezvényünkre” mondattal és egy kedves mosollyal nyújtottak át. Mindeközben már főttek a finomabbnál finomabb bográcsgulyások, és a házi készítésű sütemények versenyére is gyűltek a jelentkezők. A szalag átvágása után, melyet Nagy Miklós, Szabó Ödön és Fazekas Tibor, a helybéli iskola igazgatója vágott el, a jelenlévők megtekinthették a tanintézet minden zegzugát: gyönyörű osztálytermeit, folyosóit, öltözőit, tornatermét és mosdóit. Az ebéd után a helyi iskolások és óvodások, valamint a Pitypang néptánccsoport tagjai táncaikkal, énekeikkel, verseikkel és meséikkel örvendeztették meg az összegyűlteket, a műsorszámokért nagyon hálás volt  a közönség. A késő délutáni programban a vetélkedőké volt a főszerep, többek között kerékpár-, lufipukkasztó-, lábtenisz- és futóversenyen is kipróbálhatták magukat a jelentkezők. Ezután Biró Rozália szenátor ünnepi köszöntője következett, mely során méltatta a helyi összefogást, és példaértékűnek tartotta ezt, majd átnyújtotta a bográcsosfőző verseny és a házi készítésű sütemények nyerteseinek a díjakat.

Az este is vidáman és eseménydúsan  telt, az M.M. Pódium operettslágerekkel tarkított  előadását a Tini Dance Center látványos műsora követte, majd Mohácsi Brigitta dalait hallgatva szórakozott a közönség. Az élményekben gazdag nap utcabállal zárult. Kendi Dezső alpolgármester ezúton is köszönetet mond mindenkinek, és hálás mindazoknak, akik valamilyen formában kivették részüket a szervezésből, remélvén, hogy a következő Jákóhodosi Családi Nap még jobb lesz és még többen vesznek majd részt az összejövetelen.

Csegődi Tünde