Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Családi nap volt Csokalyon

Tavaly már bebizonyította Csokaly, nem kell ahhoz falunapot rendezni, hogy összegyűljön a település apraja-nagyja. Magyar „tucatzenekarok” kérnek több tízezer forintot félórás tátogásért, rosszabb esetben félórákat botorkálnak részegen a színpadon. Idén sem tartott igényt az ilyenekre Csokaly lakossága, a helyi RMDSZ, a Csokalyért Egyesület és a református egyház lelkésze, Forró Csaba újra megmutatta, hogy „szegényesen” is lehet sikereket elérni.

A délelőtti istentiszteleten mintegy százan vettek részt, miközben a helyi focipályán gyülekeztek a főzőverseny résztvevői. Nem kevesebb, mint 14 tűzhely fölött rotyogott a bográcsos és babgulyás. A templomozás után Kővári Krisztián zenefelelős stílusosan a Republic együttes  Ezt a földet választottam című dalával nyitotta meg a második csokalyi családnapot. Kora délután a részvevők száma már a kétszázat is meghaladta.

csaladi

Kozma Sándor, a székelyhídi líceum tornatanára mindenkit „kezelésbe” vett, gyerekeket, felnőtteket mozgatott meg tornamozdulatokkal különböző játékos vetélkedők keretében. De volt arcfestés, homokvár-építés, ügyességi vetélkedő, nagyobbaknak sörivó verseny is. Nem maradhatott el a focibajnokság sem, a gyerekeknek nem sikerült a trónfosztás, idén is az „öregebbek” nyerték meg a tornát.

A hangulat remek volt, a bográcsgulyások lassan elfogytak, a söröspoharak kiürültek, a zene lassan elhalkult, a csokalyiak pedig elégedetten térhettek haza. Ennyi kell a sikerhez, egy kis hozzá állás.

Juhász György