Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Családi Nap volt Csokalyon

Csokaly is beállt azon falvak sorába, ahol már rég elfelejtették a hagyományos falunapok rendezvényeit. Ahelyett, hogy olcsó magyar zenekarokra költsék a kevéske kis pénzüket, inkább a helyi lakosokra összpontosítottak, és Családi Napra keresztelték a rendezvényt. Immár negyedik alkalommal tették meg ezt az elmúlt vasárnap, amiről még az elviselhetetlen kánikula sem tudta elrettenteni a helyieket.

Az ünnepség a református templomban istentisztelettel kezdődött, Forró Csaba lelkész Jézus egyetemes szeretetéről beszélt, arról a mélységes szeretetről, mely nem tesz különbséget ember és ember között. Erdődi Endre görög katolikus lelkész Sarlós Boldogasszony ünnepének bemutatásával szemléltette a család és a családi kötelékek fontosságát. Még mindig a csokalyi hagyományoknál maradva, a gyülekezet átvonult a Fényes Elek emlékparkba, ahol Béres Csaba Székelyhíd polgármestere és Szabó Ödön parlamenti képviselő hivatalosan is megnyitotta a IV. Csokalyi Családi Napot.

Fotó: Kővári Krisztián

Fotó: Kővári Krisztián

Ami a szabadtéri programokat illeti, minden a focipályán és környékén volt megrendezve. A szabadtűzi főzőversenyre 14 csapat nevezett be, pörköltök, bográcsgulyások, sőt halászlék közül kellett kiválasztania a zsűrinek a legfinomabbakat. Ízlések és pofonok, mondhatnánk, de győzni mindig kell valakinek, hosszas ízlelgetés és kisebb vita után Béres Csaba az Uncsik és rokonok csapatának adta át a nyertesnek járó díjat, bográcsgulyásuk igazán ízletes volt.

Fotó: Kővári Krisztián

Fotó: Kővári Krisztián

Csokalyon ez alkalomból kispályás focitornát is szerveztek. A többszörös nyertes Interstecs már néhány éve nem indul, így sohasem lehet előre megjósolni az adott évi győztest. A pályán közel 40 Celsius fok hőmérséklet uralkodott, így is öt csapat játszott – körmérkőzéses rendszerben – egymás ellen. A kilátogatóknak külön élményt nyújtott a legfiatalabbak játéka, szüleik biztatása mellett épp csak lemaradtak a dobogóról, amelynek legalsó fokára Nagykágya állhatott, második helyen a Bad Boys végzett, első pedig jobb gólkülönbségének köszönhetően a csokalyi huszonévesek csapata lett.

A kisebb gyerekeknek légvárat, fajátékokat biztosítottak a szervezők, aszfaltrajz- és homokvárépítő versenyen vetélkedhettek egymás ellen. A lufibohóc már visszajáró vendég, idén is virágot, kutyát, nyuszit, kardot és sok mást hajtogatott a kicsiknek. Bemutatót tartottak a Pusztai Farkasok Hagyományőrző Íjászegyesület tagjai, s az Airsoft fegyvereit is ki lehetett próbálni. Vancea Daniel zumbára hívta az érdeklődőket, a Dreamers együttes pedig szokásos koncertjével szórakoztatta a nagyérdeműt. A vidám és eseménydús nap szabadtéri retro diszkóval zárult, melyhez a muzsikaszót Tivadar József énekes-zenész szolgáltatta.