Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Családi nap Érolasziban

Az eddigi „falunapok” elnevezés hagyományával szakítva, „családi nappá” keresztelte a nyár közepi, egynapos helyi fesztivált Érolaszi lakossága. Ez nem azt jelenti, hogy változtattak volna a rendezvény jellegén, sokkal inkább azt, hogy sikeresen egyesítették a felnőtteknek és gyerekeknek szóló programokat.

Délelőtt Futó Árpád református lelkész egy, az iskolaudvaron tartott áhítattal nyitotta meg az I. Érolaszi Családi Napot. Nagy Melánia tanítónő, Karancsi Kinga pedagógus és Incze Mónika óvónő koreográfiája, felügyelete mellett a gyerekek arcfestéssel, ügyességi vetélkedőkkel és színvonalas fellépésekkel tarkított programmal készültek.

A főzőversenyre tíz csapat nevezett be, amelyen a halászlétől a velős pacalon át a hagyományos bográcsosig mindenki megtalálta a saját ízlésének megfelelő, finom ételt. A zsűrit nagyon nehéz helyzetbe hozták a résztvevők, végül a Béres Csaba, Székelyhíd város polgármestere vezette ítélőbizottság Siska Antal négyféle húsból – szarvas, vaddisznó, marha és sertés – készült bográcsgulyását ítélte a legfinomabbnak. A szervezők egyezsége szerint fakanállal nyilvánosan elfenekelték a győztest, mert ő is részese volt a lelkes önkénteseknek, akik nem titkoltan jövőre is megrendeznék a jó hangulatú eseményt.

Az egész napos rendezvény végig nagyon jó hangulatban zajlott. Csokaly után Olaszi is bebizonyította, hogy szinte befektetés nélkül, és ami fontos, „sztáregyüttesek” nélkül is lehet jó szórakozást biztosítani. Az este jó hangulatú, vidám nótázással zárult.

Juhász György