Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Csak tesztelték a szökőkutakat

A nagyváradi Szent László (ma Unirii) tér négy szökőkútját a múlt hét végén kapcsolták be, bár hivatalosan még nem vette át a főtéri munkát az önkormányzat. Meg is lett a magyarázata annak, miért működnek úgy, ahogy, és lassan miért több a víz a medencéken kívül, mint belül. „Jelenleg a működésüket tesztelik a kivitelezők” – olvasható a városháza közleményében.

Fotó: Borsi Balázs

Fotó: Borsi Balázs

A tér díszítését szolgálni hivatott, masszív kődarabokból álló kutak darabjai tavaly októberben érkeztek meg Olaszországból, és 2015 végén – nem kis munkával – sikerült is összerakni őket.

Ioan Maghiar, a városháza projektfelelőse közleményben tudatta, hogy a kutak folyamatos működése a napokban zajló tesztelések miatt akadozik: Körülbelül egy hét áll rendelkezésre a négy szökőkút kipróbálására, és az esetleges hibák és működési zavarok kiküszöbölését követően az építkező cégen múlik, hogy üzemelteti-e azokat vagy sem a tér hivatalos átadásáig”.

A közleményben továbbá szerepelt az is, hogy a tér átadása május hónapban történik meg.