Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Csábító üzemmódban az ALDE

A román politikai életben megszokott, mondhatni elfogadott pártstratégiává vált, hogy a politikusok gátlás nélkül vándorolnak egyik pártból a másikba, ha az érdek ezt így kívánja.

Nem meglepő tehát, hogy Traian Bodea (képünkön) a Liberálisok és Demokraták Szövetsgének (ALDE) Bihar megyei elnöke tegnap sajtótájékoztatón jelentette be, hogy pártja erőteljes szervezkedésbe kezdett annak érdekében, hogy a megyében minél erősebb ALDE-fiókot hozzon létre, és nyíltan megkörnyékezték, vagy ezután fogják megkörnyékezni az eddig Nemzeti Liberális Párt (PNL) színeiben tevékenykedő politikusokat, polgármestereket. Bodea elárulta, hogy a héten több befolyásos PNL-s politikussal tárgyalt s többen jelezték, hogy kaphatóak arra, hogy az ALDE soraiba igazoljanak át. Bodea kijelentette, a PNL legutóbbi választási kudarca miatt nagyon sok ott az elégedetlen, csalódott politikus, polgármester, egyszerű párttag, akik belátták, hogy jelenleg az ALDE többet tud nekik nyújtani, mint a PNL.

csabito

Elsősorban a jobboldali beállítottságú liberálisokat szeretnék megkörnyékezni és az ALDE-ba csábítani. Arra az újságírói kérdésre, hogy a baloldali szociáldemokratákkal koalícióra lépett ALDE-vezetők nem tartják-e ellentmondásosnak, hogy jobboldali tagokat toborozzanak, Bodea kitérő választ adott, mondván, hogy ez a stratégia most az egész megye politikai térképét átírhatja, de erről bővebben az ALDE március közepére tervezett megyei gyűlésén fognak nyilatkozni.

Szőke Mária