Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Cornelius-díjat kapott a váradi Kiss Stúdió Színház

A Keresztény Kulturális Akadémia Cornelius-díját vehette át szombaton Budapesten Kiss Törék Ildikó és Varga Vilmos, a nagyváradi Kiss Stúdió Színház nagyra értékelt művészi és „missziós” tevékenységéért. Mint laudációjukban elhangzott, előadásaikkal Európa s Erdély szerte számos helyszínen felléptek már, ápolva ezzel a magyar kultúrát, a magyar szót azokon a helyeken, ahol ezt nem könnyű a mindennapokban megtenni. Műsoraikkal eddig már 320 000 kilométert utaztak – ami közel nyolcszorosa bolygónk kerületének.

cornelius

A rangos elismerést a váradi művészekkel együtt idén megkapta Hűvösvölgyi Ildikó színművész és Kertesi Ingrid énekművész, életműdíjban pedig Mécs Károly színművész részesült. A teltházas díjátadó rendezvény fényét a Pitti Katalin előadta dalok emelték.

A Keresztény Kulturális Akadémia célja a keresztény szellemű nemzeti kultúrának, mint folyamatos, legfontosabb fenntartó erőnek népszerűsítése, elsősorban a ma élő, ezt szolgáló géniuszok baráti összefogásával, valamint országos, és határon kívüli magyar közösségek regionális bevonásával.

B. D. A.