Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Civil szervezeteket támogattak

A Haţieganu–Pápai Páriz Egyesület (a margittai Dr. Pop Mircea Városi Kórház nonprofit civil szervezete) és a Curcubeul Copiilor Egyesület (sérült gyermekeknek kialakított központot működtető szervezet) kapott tavaly támogatást a brüsszeli székhelyű NATO Charity Bazaartól.

Schmidt Katalin, Bradács Alíz, a margittai kórház menedzsere és Szabó József neonatológus

Schmidt Katalin, Bradács Alíz, a margittai kórház menedzsere és Szabó József neonatológus

Ahogy az elmúlt években, 2016-ban is a karitatív szervezet Biharból elszármazott képviselője, Schmidt Katalin december 30-án átadta a csekkeket a nyerteseknek. Idén 213,8 ezer eurót gyűjtöttek össze a NATO Charity Bazaar képviselői, a pénzből összesen 26 – hat belga és húsz más országban működő – civil szervezet pályázata kapott támogatást, közülük két Bihar megyei is.

A Curcubeul Copiilor Egyesület képviselői

A Curcubeul Copiilor Egyesület képviselői

A margittai egyesület 9790 euró támogatást kapott, ők ezt a pénzt a kórház intenzív osztályának egy betegkövető monitor, illetve a gyermekosztálynak két infúziós készülék vásárlására fordítják. A másik Bihar megyei nyertes a 9660 eurós támogatásból a központnak vásárol majd bútorokat.

Fried Noémi Lujza