Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Charterjárat indul Váradról Egyiptomba

A nagyváradi Christian Tour utazási iroda októbertől heti rendszerességgel közlekedő charterjáratot indít a nagyváradi reptér és az egyiptomi Gurdaka között – tudatta rövid közleményben a Bihar Megyei Tanács. A jegyárakról egyelőre nem szolgáltak információval.

Hotel Giftun Beach Resort / Hurghada

„2017. október 4-től kezdődően hetente közlekedő charterjáratot indítanak a Nagyvárad–Gurdaka útvonalon. Az erre irányuló tárgyalások nemrég sikeresen záródtak. A járatot a Christian Tour utazási iroda működteti majd” – közölte Adrian Şimon, a Megyei Tanács sajtószóvivője. A járattal kapcsolatosan augusztus 28-án, egy a nagyváradi nemzetközi repülőtéren tartandó sajtótájékoztató keretében közölnek majd további információkat.

El-Gurdaka (angolosan Hurghada)az egyik legfontosabb egyiptomi üdülőváros, a Vörös-tenger partján és egyben az ország második legnagyobb városa. Kairótól, a fővárostól körülbelül 450 km-re délkeletre fekszik. Korallzátonyairól is ismert. El-Gurdakából át lehet hajózni a környező kis szigetekre is; ezek közül a legismertebb a Giftun-sziget.  Hurghadaként szokták emlegetni El-Gounát és a Makadi-öblöt is, talán azért, mert mindkettőhöz a hurghadai járattal lehet eljutni.  A hurghadai nemzetközi repülőtér Egyiptom második legforgalmasabb repülőtere.

Sz. G. T.