Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Charterjárat indul Egyiptomba

Októbertől új charterjáratot is indítanak Nagyváradról az egyiptomi Hurghadába – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Gheorghe Pasc, a Nagyváradi Nemzetközi Repülőtér igazgatója.

Az igazgató arra is emlékezetett: az első Londonba repülő járat szeptember elsején indul, ez háromszor egy héten fogja az utasokat szállítani.

Ionuţ Bunea, Doina Grigoraş, Traian Bodea és Gheorghe Pasc

Ionuţ Bunea, Doina Grigoraş, Traian Bodea és Gheorghe Pasc

Az új járat kapcsán elhangzott, hogy a Christian Tourral való együttműködés nagyon fontos a repülőtérnek, hiszen így több utas érkezik majd a reptérre. Pasc szerint az együttműködés itt nem ér véget, szeretnének több járatot is indítani tavasztól.

A Bihar Megyei Tanács alelnöke, Bodea Traian szerint nagyon fontos az új terminál építése a repülőtérnek, és a Bihar megyei lakosoknak is, hiszen ez segít a turizmus bővülésében. „Abban reménykedünk, hogy jövőre újabb járatokat indíthatunk. Azt szeretnénk, ha ez a repülőtér visszaszerezné azokat az elmúlt éveket, amelyeket repülőtér nélkül töltöttünk el” – mondta az alelnök. Bodea Traian hozzátette, az utasok száma egyre nő és abban reménykednek, hogy ezzel az új egyiptomi járattal még többen választják majd a nagyváradi repülőteret.

 

 Kölcsön is kell

Gheorghe Pasc azt s elmondta, az új terminálnak már megvan az a kivitelezője, akinek szeptember 4-én adják át az építési területet. A reptérparancsnok azt is közölte a sajtóval, az új terminál építésének– a már megkapott állami támogatás mellett – költségei 25 százalékát saját forrásból kell fedezniük. A reptér ezért egy 6,7 millió lejes bankkölcsön felvételéhez kéri a megyei önkormányzat jóváhagyását a képviselőtestület mai ülésén.

 

 Turistautak Hurghadába

Az új járatról Doina Grigoraş, a Christian Tour ügyvezető igazgatója adott részletes tájékoztatást. Elmondta azért Egyiptomot választották úti célként, mert ott októberben van az úgynevezett nyaralási idény, ráadásul az elemi iskolásoknak ebben az időszakban van egy hét vakációjuk, így a családok együtt is utazhatnak. Sokan azért érdeklődnek eme ország iránt, mert jó búvárkodási lehetőségeket kínál a kezdő vagy amatőr búvároknak, és Romániában sokan kipróbálnák magukat ezen a téren, tette hozzá. „Ha az egyiptomi járat sikeres lesz, több új járatot is fogunk idővel indítani” – mondta Doina Grigoras.

A repülőjárat október 4-étől november 8-ig közlekedik majd minden szerdán a következő időpontokban: Hurghadából (Egyiptom) reggel 9 órakor indul és 13.40-kor érkezik majd a nagyváradi repülőtérre, Nagyváradról 14.40-kor indul majd a repülőgép és 17.15-kor érkezik majd Egyiptomba.

A Christian Tour utazási iroda egyébként nemcsak Romániában, hanem Magyarországon is hirdeti majd egyiptomi útjait, hangzott el, és számítanak az ottani utasokra is, akiknek Debrecenből biztosítanak transzfert.

Kovács Beáta Csilla