Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Célba értek a bihari gazdák adományai

Az elmúlt napokban Bihar megyei parlamenti képviselői, Cseke Attila és Szabó Ödön, valamint Biró Rozália szenátor juttatták el a kedvezményezettekhez azokat az adományokat, amelyek a Székelyhídon december 19-én megtartott Bihar megyei és Érmelléki Gazdanapra lettek felajánlva azért, hogy segítséget nyújtsanak gyermekotthonaikban élőknek.

celba 2

Biró Rozália szenátor egyébként az elmúlt hetekben saját kezdeményezésére is több közösséget látogatott meg, ajándékokkal érkezett a gyerekekhez. Ezúttal Szentjobbra és Gálospetribe vitte el azoknak a gazdaasszonyok felajánlásait, akik részt vettek a Szeretet Ízei elnevezést viselő akcióban, vetélkedőn. Eredetileg közel hétszáz befőttesüveg érkezett, majd több településről újabbak érkeztek be a szervezőkhöz, így végül közel ezer befőtt és lekvár került a gyermekotthonokba. Ugyanakkor mindkét helyszínre sikerült az összegyűlt 11 tonnányi búzaadományból (ami több mint 220 zsákot jelentett) kenyérjuttatást is átadni. Központonként 545, összesen tehát Gálospetribe és Szentjobbra 1100 kilogrammnyi kenyeret fognak kiszállítani egy székelyhídi pékségből.

celba 1

Biró Rozália szenátor elmondta: felemelő volt megtapasztalni, hogy az emberekben ott van a jócselekedetet kiváltó érzés. Jó volt látni, amint Bihar megyei magyar gazdaemberek és asszonyok összefogásával a gyermekotthonoknak több heti, vagy akár több havi kenyérszükségletét is biztosítani tudja az összefogás.

A gyermekotthonok lakói, illetve vezetői elmondták, azért is örülnek az adományoknak, mert karácsonykor ugyan nagyon sokféle támogatás érkezik, de egy-egy ilyen központnak a működtetése nem az ünnepekkor, hanem a hétköznapokban válik nehezebbé. A kenyéradomány pedig azért is pozitív, mert pontosan a hétköznapokon segít a költségek csökkentésében.