Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Campus Fesztivál júliusban

Az idén július 17–21. között tartják meg Debrecenben a Campus Fesztivált. 2008-ban szervezték meg először a Campust. Ez a sokszínű zenei és kulturális fesztivál e pár év alatt tizenötezres helyi eseményből ötvenezres, jelentős rendezvénnyé nőtte ki magát. 2011-ben az esemény az Év rendezvénye díjat is elnyerte egy független debreceni szakemberekből álló zsűritől. Az idei Campuson a megannyi fellépő mellett óriáskerék, csillagvizsgáló, repülő csészealj, és a nagyszínpadig közlekedő kisvonat is várja az érdeklődőket.

A magyar könnyűzenei élvonal több együttese, köztük a Csík Zenekar, a Punnany Massif, a Tankcsapda és a Quimby is fellép július17-től az idei debreceni Campus Fesztiválon, amelynek zárókoncertjét Ákos tartja.

(Photo by David Baird - www.david-baird.co.uk)

A brit Subways

A külföldiek közül kiemelkedik a brit Subways, a dub step stílus megszállottja, a Killsonic és a szemtelenül fiatal dán énekesnő-dalszerző, Nabiha Bensouda fellépése. Míg a brit rockcsapat félelmetes energiákat felszabadító élő produkcióval tartja majd lázban közönségét, addig Nabiha méltó folytatója annak a hagyománynak, amelyet a Campus Fesztiválon a Parov Stelar Band, illetve a N.O.H.A. meghívásával kezdtek el a szervezők: azaz egy sokszínű, friss műsorral teszi emlékezetessé a debreceni naplementét, és igazi táncos koncerttel színezi majd meg Ákos nagyon várt nagyszínpadi fellépése előtt a fesztiválos programot.

A Nagyerdei Stadion építése miatt idén a legkülönlegesebb fesztiválhelyszínre költözik a Campus, a megszokott területtől néhány száz méterre, a Vidámparkban és az Oláh Gábor utcai sporttelepen tartják meg a fesztivált.

Kelet-Magyarország legnagyobb nyári bulijára évről évre mind többen látogatnak ki, tavaly több mint ötvenezren fesztiváloztak a négy nap alatt. A programpaletta felöleli az összes zenei műfajt, ennek megfelelően a pop-rock mellett többek között a világzene és az elektronikus műfajok rajongói is megtalálhatják kedvenceiket, összesen hét színpadon. Dumaszínház, mozi, dzsessz és rockabilly műsorok is láthatók, hallhatók majd, az elvarázsolt kastély mögötti dombon pedig egy éjszakai csillagvizsgálót is felállítanak a szervezők. A tizenhat hektáros összterületű fesztiválon nem csak a zene dominál majd. Közel száz civil szervezet nyújt tartalmas napközbeni elfoglaltságot, de ha ez még mindig nem elég, gasztronómiai élvezetekből sem lesz hiány. Ezen a téren kezdetek óta a legmagasabb igényeket is kiszolgálja a Campus Fesztivál, kézművesek, sajt- és kolbászkészítő mesterek, pálinkaházak, bortermelők különlegességei egyaránt várják a látogatókat, így a zenei finomságok páratlan cívisvárosi ízharmóniával egyesülnek.

A jegyárak a következők: Napijegy: július 5-ig 4.900 forint; július 5-ig kedvezményesen 4.200 forint; július 6-tól és a helyszínen: 5.900 forint. Bérlet (négy napra): július 5-ig 12.900 forint;  július 5-tól és a helyszínen: 13.900 forint. Bővebb tájékoztatás található a www.campusfesztival.hu és a www.facebook.com/campusfesztival internetes oldalakon.