Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

BuSho fesztivál Nagyáradon

Az idén jubilál a BuSho (Budapest Short) Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál Nagyváradon, ugyanis tizedszerre szervezi meg a Partiumi Magyar Művelődési Céh és a Metrion Egyesület e rangos eseményt, melynek vetítéseire szeptember 4. és 6. között kerül sor a Partiumi Keresztény Egyetemen (PKE).

A szeptember 4-én 17 órakor sorra kerülő megnyitó után és az ezt következő két napban is a PKE dísztermében mutatják be a fesztivál versenyprogramjában szereplő filmeket. A vetítések minden nap 17 órától kezdődnek és 23 óráig tartanak.

busho 2

A fesztivál versenyprogramja három nagy filmkategóriát tartalmaz (animáció, fikció és kísérleti film), melyet 70 ország közel 1200 benevezett rövidfilmjéből válogattak össze. „Itt lesz bunyó, zombi, robbanás, hazugság és árulás, hűség és megbocsátás, trónok és harca. Facér, mások szerint helyesnek mondott filmek keresik hűséges nézőjüket” – hangsúlyozza Rimóczi László, forgatókönyvíró.

Jegyek a helyszínen kaphatók. A napijegy ára 5 lejbe, a fesztivál teljes időtartamára érvényes jegy pedig 12 lejbe kerül.