Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Büntetőrúgásokkal veszített az AEK

Döntőt játszott, ám nem sikerült nyernie a Nagyváradi AEK kispályás focicsapatának a hétvégén a váradi Rhédey-kertben található műfüves pályákon megtartott selejtező tornán.

Vlad Ghete (középen), az AEK hálóőre lett a torna legjobb kapusa

Vlad Ghete (középen), az AEK hálóőre lett a torna legjobb kapusa

Az eseményen 20 erdélyi csapat vett részt, a két bihari résztevő közül csak a megyei bajnok AEK tudott továbbjutni a csoportból, a szintén váradi Panoramic nagy csatában maradt le a negyeddöntőbe kerülésről. Az AEK egészen a döntőig meneteltek, ahol az Aradi Nedav volt az ellenfél, s bár Fărcuţa góljával hamar előnybe kerültek, a vége 1–1 lett. Az első hely sorsa büntetőrúgásokkal dőlt el, ebben az aradiak voltak jobbak. A váradiaktól a kapus, Vlad Ghete és Delian Cuc talált be, míg a hibázó Sebastian Zádori lövésénél, az aradi csapat kapusa, Sebastian Hutan, szabálytalanul helyezkedett (a lövés pillanatában 2 méterre állt a kapuvonaltól!), s így sikerült hárítania, ám a játékvezetők szabályosnak ítétlték az esetet, így nem ismételtették meg a rúgást. A Nedav mindhárom tagja (Arsene, Şuslak, Bozian – utóbbi a meccsen is betalált) értékesítette a büntetőt, így a Maros menti csapat zárta első helyen a tornát. A bronzérmet a zilahi Dia Guard Divino szerezte meg, de a további három helyezett (Gyulafehérvári Beer Hunters, Aradi Luciano és Aradi LIN&EMA is jogot nyert a bajnoki döntőben való szereplésre. A fináléra július 12–15. között kerül sor Bákóban.

A váradi torna különdíjait Vlad Ghete (AEK) – legjobb kapus és Ciprian Pavel (Dia Guard Divino) – legjobb játékos vette át Ioan Onicastól, a Román Minifotbal Szövetség elnökétől.

Az AEK csapaátnak tagjai: Vlad Gheţe, Biro Ferencz – kapusok; Răzvan Pocian, Florin Lazăr, Sebastian Zádori, Zeno Bundea, Sebastian Sfârlea, Răzvan Fărcuţa, Delian Cuc, Florin Neaga, Sebastian Ianc, Cosmin Letan, Cristian Teşan. Adrian Iova, Dan Indrieş, Victor Dobrescu.

A szintén váradi Panoramic tagjai: Adrian Borbiu, Daniel Borzescu, Ovidiu Ienciu, Claudiu Copil, Răzvan Giura, Andrei Ferik, Laviniu Dărăban, Daniel Bota, Florin Costa, Andrei Şumălan, Adrian Olariu, Alexandru Morar, Cristian Mociar és Ciprian Dianu.