Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Büntetik a nem szelektíven gyűjtőket

2015. óta van érvényben a környezetvédelmi rendőrség azon akciója, amely Nagyvárad területén ellenőrzi az újrahasznosítható háztartási hulladékok szelektív módon történő gyűjtését.

reformkukak

Az akcióval kapcsolatban az illetékesek számos alkalommal osztottak szét brosúrákat az elmúlt években, valamint megbeszéléseket is tartottak, melyek idén s folytatódtak. 2017-ben ezek eredményeként a hatóságok több mint 630 nagyváradi tulajdonosegyesülettel és több mint 200 gazdasági egységgel folytattak beszélgetést a törvények betartásának fontosságáról.

Az újrahasznosítható hulladék szelektív módon történő gyűjtése minden lakos számára kötelező, azonban nagyon sokszor előfordul, hogy az előírt szabályok nincsenek tiszteletben tartva. Ennek köszönhetően 210 nagyváradi lakóegyesület és gazdasági egység volt megbüntetve 2017-ben, összesen 60 ezer lej értékben.

A tájékoztató és ellenőrző akciók jövőre is folytatódnak, a lakosság a 0259969-es telefonszámon kérhet további információkat.

Sz. M.