Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bukaresti fotográfus orvosok tárlata

Az Euro Foto Art Egyesület július végén új tárlattal várja a látogatókat a nagyváradi Euro Foto Art Galériában (December 1. tér 12. szám). A Bukaresti Orvosok Fotóklubja tagjainak munkáit állítják ki A legek címmel.

A kiállítás 101 fekete–fehér és színes fényképet sorakoztat fel. A műfajok igen változatosak: portrék, esszék, riportfotók, tájképek, szociofotók, útirajzok. A tárlatlátogató meggyőződhet róla, hogy a fotográfusok az ábrázolás széles skáláját alkalmazták, a hagyományostól a modernig, ahol az árnyékok és a formák döntő szereppel bírnak. A bukaresti fotósokon kívül jelen vannak Iaşi, Râmnicu Vâlcea és Nagyvárad orvos-fényképészei is.

orvosok Alina Delle Case - Plasa

A tárlatnyitót július 29-én, szerdán 19 órától tartják a Bukaresti Orvosok Fotóklubja elnöke, Mircea Cinteză jelenlétében.

A kiállított munkákat dr. Ramona Novicov műkritikus méltatja, a tárlatot Tóth István fotóművész, klubelnök nyitja meg. A zenei hangulatot Thurzó Sándor József és Lucian Maliţa biztosítja.

A tárlat augusztus 20-ig látogatható munkanapokon 8–19 óra között, a belépés ingyenes.