Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Búcsút vesznek Kovács Miklóstól

Ma 14 órától a nagyváradi Rulikowski temető Steinberger kápolnájából kísérik utolsó útjára a közkedvelt labdarúgóedzőt, Kovács Miklóst.

Kopek jobbrol (2)

A futballberkekben csak Kopekként ismert szakvezető neve összeforrott a Bihorul Sportiskolával, hiszen több évtizeden át egyengette a fiatal futballistapalánták útját, sokan közülük ifjúsági vagy éppen felnőtt válgatottak lettek idővel. A taktikai és erőnléti felkészítés mellett a sérült sportolók felépülésére is nagy hangsúlyt fektetett, sok labdarúgó köszönheti neki, hogy súlyos sérülés után ismét a pályán bizonyíthatta rátermettségét. Edzőként és tanárként is közkedvelt volt, sokan szerették és tisztelték közvetlensége és kifinomult humora miatt.

Kovács Miklós édesapja, id. Kovács Miklós volt az első olyan labdarúgó, aki három világbajnokságon lépett pályára (1930-ban Uruguayban, 1934-ben Olaszországban, 1938-ban Franciaországban), s gólt is szerzett a dél-amerikai tornán (Peru válogatottjának kapuját vette be). Rajta kívül Gheorghe Hagi és Gheorghe Popescu mondhatja el magáról, hogy három világbajnokságon lépett pályára. Nagybátyja a világszerte elismert szakvetező Kovács István (Pisti) volt, aki a román és a francia nemzeti csapat mellett az Amszterdami Ajax gárdáját irányította, elhódítva a Bajnokcsapatok Európa Kupájának serlegét.

Nyugodjon békében, tanár úr!