Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bravúros továbblépés férfi vízilabdában

Tíz ponttal zárta a vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjéenk első tornáját a Nagyváradi VSK-Digi csapata, amelynek ellenfelei között volt az orosz és a montenegrói bajnok, a francia és a szerb ezüstérmes (egyben az EuroCup címvédője és a torna házigazdája), valamint a német bajnokság bronzérmese, de ez nem okozott gondot Dorin Costrăş együttesének.

A szerbiai tornán a VSK-Digi egy góllal legyőzte a franciákat (12–11), majd az orosz bajnokkal játszott döntetlent, ötgólos hátrányt ledolgozva (8–8). A házigazda Radnincski elleni nyolcgólos (13–5) vereség sem befolyásolta a továbbjutást, hiszen a német Hannover (11–5) és a montenegrói címvédő Budva (12–5) magabiztos legyőzésével az előkelő harmadik helyen lépett tovább a váradi csapat (a második Volgográd eggyel több dobott gólnak köszönhetően zárt másodikként). A csoport utolsó helyezettje, a Montpellier az Eurocupban folytatja a többiek a BL-ben küzdenek tovább.

A másik selejtezőcsoport mérkőzéseit Nápolyban rendezték meg. Az első helyen meglepetésre az orosz Sintez Kazany zárt, megelőzve a horvát Mladost Zagrebet, a francia CN Marseille-t, a házigazda Aquachiarát és a holland bajnok Schuurmant. Az öt gárda a BL-selejtező második körében folytatja, míg a máltai Valletta az Eurocup küzdelmébe kapcsolódik be.

A BL körében újabb hat együttes (a horvát Rijeka, a német Duisburg, a görög Vuliagmeni, az olasz Pro Recco, a szerb bajnok Belgrádi Vörös Csillag és a magyar ezüstérmes Szolnok) csatlakozik a tíz csapathoz. A résztvevőket négy négyes csoportba sorsolják.

A román bajnokcsapat a következő kerettel szerepelt a selejtezőben: Gojko Pijetlovics, Dorin Creţu (kapusok), Negrean Tibor (8), Ramiro Georgescu (8), Vojislav Csupics (8), Alex Popoviciu (3), Andrei Creţu (2), Mihnea Chioveanu (6), Nicolae Diaconu(6), Kádár Kálmán (5), Bogdan Câmpianu, Gheorghe Dunca (2), Freundlich Ádám, Cătălin Alexa, Adrian Jurcă.

(boros)