Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bővítik az ivóvízhálózatot a margittai Lapis negyedben

Aláírták a margittai Lapis negyed ivóvíz- és szennyvízhálózatának kiépítéséről szóló szerződést hétfőn reggel a polgármesteri hivatalban, miután nem érkezett óvás a Marconst nyertes pályázatára. Ennek értelmében a cégnek kilenc hónap áll rendelkezésére, hogy befejezze a Lapis negyed ivóvízhálózatának és szennyvízhálózatának újjáépítését.

2008 tavaszán kezdődött el Margittán az Oncsa negyedben hasonló munka, majd a város középső része következett. Most a harmadik szakasz van soron, amelyik a Lapis negyedet érinti és azokat az utcákat, amelyek korábban tervezési hiba végett sem az első, sem a második szakaszban nem voltak benne.

bovitik 1

„Egy olyan labirintusban látjuk most a kijáratot, amit kevesen hittek el. Megválasztásomkor, 2004-ben azt mondtam, hogy minden margittai megérdemli napi 24 órában a vízszolgáltatást, ami sajnos eddig nem így volt. Az oncsaiak talán már kezdik elfelejteni a programra kapott vizet, s talán a központ is megszokta azt, hogy nem kell a fürdőkádakban és edényekben tárolni a vizet. Kezdjük elfelejteni a szivattyúkat és a lépcsőházi tartályokat. Míg a város kétharmada elfelejti, addig a lakosok egyharmada ma is ezzel a problémával küzd. Reméljük nem sokáig” – mondta Pocsaly Zoltán, Margitta polgármestere.

A városgazda hozzátette: „Már én is alig várom, hogy a munkagépek gőzerővel dolgozzanak és a lapisi házak az új vezetékre legyenek kötve. Utána elmondhatjuk, hogy minden margittai jó minőségű ivóvizet kap a nap 24 órájában. A következő lépés a hozzánk tartozó Magyarkécz és Genyéte lesz ebben a témakörben. Ugyanakkor az Oncsához hasonlóképpen minden utat, utcát, járdát, sétányt – a tömbházak között is – fel kell újítsunk. Remélem, lesznek erre EU-s források.”

Demian Zsolt