Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Botorkálás a Körös áruháznál

Ezen a nyáron is körülményes lesz a gyalogos közlekedés a nagyváradi Körös áruház környékén, ugyanis jó ideje nekifogtak felújítani és kibővíteni a Körös áruház körül levő járdákat, de a befejezésre még sokat kell várni.

botorkalasok 1

Tavaly az áruház előtti terecskét korszerűsítették, és emiatt vált gyakorlatilag járhatatlanná a környék, idén nyáron pedig a járdajavítások miatt kell újabb akadálypályán átverekedniük magukat az itt gyalogosan közlekedőknek.

Tegnapi terepszemlénken szemügyre vehettük a sajátságos, de Váradon már jól megszokott helyzetet, ahogy csúcsforgalomban az autók nemcsak egymásra, hanem az úttesten botorkáló gyalogosokra is rádudálnak. A járókelőknek mégis közlekedniük kell valahol, így egyéb híján (hiszen a feltúrt járdán munkások, munkagépek, egyéb akadályok vannak) lemennek az autóútra. Gépkocsivezető dudál, gyalogos visszaszól, nem ritka a káromkodás, ebből kijut az ártatlan munkásoknak és persze a váradi önkormányzatnak, amely a polgárok szerint évek óta építőtelepi káoszban tartja az egész belvárost.

botorkalasok 2

Tavaly a Termoficare Rt. kicserélte a Körös áruház körül a föld alatti vezetékeket, így csak most kezdhettek neki a felszíni felújításoknak, tudtuk meg tegnap a városháza sajtóosztályától. A lakosság-nyilvántartótól az áruházig egyforma járólapokat raknak le, és kiszélesítik a járdát. A felújítandó rész 289 méter hosszú, 2,5 méterrel szélesítik ki, valamint az itt levő csatornarendszert is felújítják. Hat új utcalámpát is raknak ki a korzó elejére, ugyanolyanokat, amilyenek az áruház előtt vannak. A teljes felület 2168 négyzetméter, ebből járólapok kerülnek 2064 négyzetméterre és kialakítanak 123 négyzetméternyi zöldövezetet is.

A munkálat 2 295 085 lejbe kerül. A tervek szerint július végére kell befejezni az áruház körüli járdafelújításokat, így a következő két hónapban marad az a már megszokott akadályverseny a nagyáruház körül.

Szőke Mária