Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Borverseny Bihardiószegen

Szombaton, február 21-én a tizennegyedik borversenyre kerül sor Bihardiószegen, az Érmelléki Borvidék bölcsőjében. A seregszemle szervezője ebben az esztendőben is a Zichy Gazdakör és az Önkormányzat, helyszíne a Művelődési Ház.

A hattagú zsűri előtt való megmérettetésre a szőlőtermesztésben és borászatban jeleskedő őstermelők jelentkezését várják. A versenyre fehér száraz, fehér aromás, valamint vörös borokkal lehet benevezni, fajtánként 1 palackkal, a verseny napján (a diószegi gazdák reggel 8-11 óra között, a más helységből valók déli 13 óráig). A benevezési díj minden borminta esetén 30 lej.

borverseny

A megnyitóra 14 órakor kerül sor. Ezt követi a nyilvános zsűrizés, eredményhirdetés, majd a finom vacsora 20 órától.

A borral nem jelentkező, de mulatni vágyó vendégeket is szeretettel várják, korlátozott számban, 50 lej belépődíj ellenében, előzetes bejelentkezés alapján. A résztvevők között értékes tombolatárgyakat sorsolnak ki.

A vidám hangulatról a partiumi régió egyik legjobb zenekara, valamint a népdalokat, nótákat kedvelő résztvevők gondoskodnak, kivilágos-kivirradtig. Érdeklődni lehet a 0728/057-638-as és a 0742/074-595-ös telefonszámokon.

Képsz: Felvételünk a tavalyi hasonló eseményen, a borok zsűrizésekor készült