Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Börtönt kaphat, aki a kilométerórával babrál

Leáldozni látszik a szerencsecsillaga mindazoknak a használtautó-kereskedőknek, akik könnyebb eladhatóság, illetve nagyobb haszonszerzés céljából visszatekerik a gépkocsik kilométeróráját. Megszületni látszik ugyanis a parlamentben egy olyan törvénymódosítás, amely nyomán a jelenleginél jóval súlyosabb büntetéssel sújtanák az ilyen jellegű tevékenységet. Egy képviselői csoport által kidolgozott tervezet értelmében börtönbüntetés járna az óratekerőknek.

bortont

Amennyiben a tervezet elfogadásra kerül, minden kereskedőnek, aki használt-autót akar eladni, saját felelősségére ki kell majd töltenie egy dokumentumot, a jármű reális kilométerállásával, abban az esetben pedig, ha az ott megadott szám eltér a valóságról, az illető magán- vagy jogi személyt okirat-hamisításért büntetőjogi felelősségre vonhatják, és börtönbe küldhetik – írják a fővárosi szaklapok. A tervezet egyelőre ratifikálásra vár.

Sz. G. T.