Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Borsos bírság a rongálóknak

Nem mindenki tiszteli a Szent László (ma Unirii) tér átalakításán dolgozók munkájának eredményét. A tér zöldövezete fáival, bokraival és pázsitjaival talán az együttes legsérülékenyebb része. A növények a különös időjárásnak kitéve nesztelenül küzdenek az életben maradásért, igyekeznek erős gyökereket ereszteni a talajba.

borsos

A friss, zöld pázsitnak azonban nem csupán az időjárással kell megküzdenie, hanem a az emberi gondolatlansággal is. Múlt hét pénteken, a délelőtti órákban két személygépkocsi is belehajtott bele a tér Szent László-híd felőli oldalán a pázsitba, jól kivehető keréknyomaikkal a füvet és az öntözőberendezés egyes részeit  is tönkretették. Mirela Macra, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal sajtóreferense közölte lapunkkal, hogy a sofőröket felelősségre vonó helyi rendőrök fejenként 500 lej büntetést róttak ki a közterületsértőkre, kiegészítvén azt fejenként 240 lejjel a pázsit megrongálásáért, valamint egy közösen fizetendő 1000 lejes összeggel a zöldövezet tönkretételéért. Mivel a két figyelmetlen gépjárművezető egy olyan területre tévedt be parkolni, amelyen tilos nemhogy megállni, de egyáltalán autóval közlekedni, a szabálytalan parkolás miatt egy további 200 lejes büntetési felszólítást is a kezükbe adtak.

Az okozott károkat, amelyeknek összege 250 lej plusz áfa, a zöldövezet kialakításáért felelős Gardener cég fogja javítja ki, mely tíz évre vállalt jótállást a zöldövezetért.

Szamos Mariann