Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Borson lépett fel a Piramis

A hétvégén tartották meg a huszadik, jubileumi Bors Községi Napokat a borsi futballpályán. Idşn, a szombati nap bőven tartogatott meglepetést a közönségnek a délutáni megnyitót követően.

borson 1

A falunapokat Bors község polgármestere Bátori Géza nyitotta meg, a megnyitón elhangzott, hogy milyen büszkék arra, hogy Borson nagy figyelmet szentelnek a gyerekeik testi fejlődésének, ezt mutatja az, hogy a faluban néptánc oktatás zajlik, valamint sport csapatok vannak, fedett focipálya és edzőterem, amit a falubeliek ingyenesen vehetnek igénybe.

A felállított nagyszínpadon először a táncé és a kicsiké volt a főszerep, az első fellépők a kis mazsorettek, vagyis a Margaréta Majorett csoport volt, akik gimnasztikus gyakorlatokkal szórakoztatták a nagyérdeműt. Őket követte a Nagyváradi Ifjúsági Komolyzenekar, akik klasszikus és modernebb dalok fúvós feldolgozását mutatták be. A komolyzene után, egy „komoly tánccsapat” lépett színpadra, a biharpüspöki Passion Dance tánccsoport apróságai szórakoztatták a részvevőket. Végül a borsi fiatalok és megmutatták néptánc tudásukat, a Galagonya néptánc csapat képviseletében. Utánuk a szentjánosi néptánc csapat a Szentjánosbogár is színpadra lépett.

Kupás Tibor, Fürtös Izabella, Bajgyik Baranyi Emma, Gagyi Annamária, Pápa Gyula, Varga Eliza Lenke, Bihari Ibolya, Bátori Géza

Kupás Tibor, Fürtös Izabella, Bajgyik Baranyi Emma, Gagyi Annamária, Pápa Gyula, Varga Eliza Lenke, Bihari Ibolya, Bátori Géza

A tánc után a zene vette át a szerepet a színpadon, négy helybeli fiatal énekes, Köszörűs Sára, Vass Timi, Buzási Patrik valamint Barta Bernadett, mutatta be énektudását. Több népszerű dal feldolgozását hallhatta tőlük a közönség. A fiatal énekesek után jött a falunapok meglepetés-programja, vagyis az, hogy mivel a huszadik borsi nap volt a hétvégén, húsz gyerek, húsz héliumos lufit engedett a levegőbe egy telefonszámmal ellátott cetlivel. Ezeket a lufikat érdemes vadászni, mert aki megtalálja a lufit és huszadik telefonálóként felhívja a rajta található telefonszámot, az ajándékba részesül a Borsi Polgármesteri Hivatal jóvoltából. A lufik a magasba szálltak, de itt még nem volt vége a meglepetéseknek, amíg a Piramis zenekar készült az esti koncertre, a borsi polgármester kiosztott öt Bors Községért díjat valamint két díszpolgárt is választott. Bors Községért kitüntetésben részesült Varga Eliza Lenke, eddig elért kiemelkedő sportteljesítményéért, Gagyi Annamária és Fürtös Izabella tanítónők, Kupás Tibor kultúrfelelős és kántor, valamint Bajgyik Baranyi Emma, aki sokat tesz a faluközösségért. A két díszpolgár Bihari Ibolya és Pápa Gyula lett.

Az est főattrakciója a Piramis magyarországi együttes volt, akik a kezdeti nehéz indulás után is nagy sikernek örvendtek. Technikat gondok adódtak, de ezeket szerencsére sikerült elhárítani. A koncert már rendben zajlott, végre felcsendültek az ismert Piramis slágerek, a Szállj fel magasra, a Ha volna két életem. A szombati napot egy helybéli lemezlovas zárta le egy fergeteges szabadtéri diszkóval. A vasárnapi nap részleteiről következő lapszámunkban olvashatnak.

Vincze-Nagy Anikó