Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bolgár és magyar ellenfelet kapott a VSK

Tegnap koradélután az Európai Kosárlabda-szövetség (FIBA Europe) megartotta az Európa-kupa selejtezőjének sorsolását. A Nagyváradi VSK-ESK első ellenfele a bolgár Balkan Botevgrad lesz, továbbjutás esetén a magyar ezüstérmes Szombathelyi Falco vár a VSK-ra.

Martin Zeno VSK marad

Cristian Achim edző csapata Bulgáriában kezdi meg a selejtezőt, szeptember 20-án, egy héttel később pedig az Antonio Alexe Sportcsarnokban játssza a visszavágót. Amennyiben sikerrel veszi a párharcot, akkor a magyar ezüstérmes gárda következi, ez esetben Váradon kezdenek a csapatok, október negyedikén, a visszavágóra pedig egy hétre rá kerül sor.

A tegnapi sorsoláson az is eldőlt, hogy amennyiben felkerül a főtáblára, akkor a H jelzésű csoportba kerül a VSK, lehetséges ellenfelei pedig a Szolnok Olaj KK vagy a Trabzonspor/Sodertalje selejtező győztese, a Lulea vagy az Antverp/Novgorod párharc győztese, a Sokoli vagy a Kalev/Kramo párharc győztese lehet. A csoportkör október 25-én rajtol.

A csapatot illető hír, hogy marad az egyik alapember, Martin Zeno, aki tavaly rekordot állított fel a Bajnokok Ligájában, 42 pontot szerezve a finn bajnok Kataja elleni mérkőzésen.

 

Később kezdenek

A legutóbbi bajnokságban bronzérmet szerző váradiak augusztus 14-én kezdik meg a felkészülést. Az első héten helyben alapozik majd Cristian Achim edző együttese, amely ezt követően Debrecenben edzőtáborozik (augusztus 21–29.). Az első felkészülési meccsre szeptember elsején kerül sor, az ellenfél egyelőre még nem ismert, egy héttel később Temesváron lép pályára a csapat egy nemzetközi barátságos tornán. Az együttes hivatalos bemutatására szeptember 13-án kerül sor az Antonio Alexe Sportcsarnokban a Szolnoki Olaj KK elleni mérkőzésen (könnyen előfordulhat, hogy ezt követően a két gárda a nemzetközi porondon is összecsap majd egymással), majd a szlovák kupagyőztes Kassa látogat Váradra (szeptember 16.). Ez lesz a főpróbája az Európa Kupa selejtezőjének. A román bajnokságban október 7-én lép először pályára a VSK, az első ellenfél a Nagyszebeni ESK lesz hazai közönség előtt. Érdekesség, hogy idén nem rendezik meg az Antonio Alexe Emléktornát, amely az utóbbi években a csapat hivatalos bemutatásával kötötték össze.

 

Drágább belépők

A klubvezetés döntésének értelmében az új idényben többe kerül a belépő és a bérlet is a váradi kosárlabdacsapat meccseire. A meccsjegy 15 lej lesz a két főtribünre, míg a palánkok háta mögött található szektorokban továbbra is 10 lejért lehet majd helyet foglalni. A bérletek is drágulnak, nem is kicsit. Először a tavalyi bérletesek kapnak lehetőséget a belépők meghosszabbítására, igaz az ár a borsosabb lesz (275 lej a két főlelátóra, 200 lej pedig a palánkok háta mögött található szektorokba, a 14 évnél fiatalabbak számára 100 lejes bérletet adnak ki helytől függetlenül). Az elsőbbséget élvező szurkolók augusztus 21.-e és szeptember elseje között válthatják ki belépőiket, ezt követően, negyedikétől az új bérletesek számára adnak lehetőséget. Az árak itt is magasabbak lesznek, 300, 220, illetve 120 lej, a már említett kategóriák szerint. A bérleteket a VSK székhelyén (Városháza u. 3., első emelet) lehet majd kiváltani. Az igénylőknek mellékelni kell a személyi vagy a születési igazolvány, esetleg az útlevél másolatát is, illetve a tavalyi bérletet.