Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Boldog születésnapot TDC!

A székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum sportcsarnokában ünnepelte huszadik születésnapját a székelyhídi Tini Dance Center (TDC) táncstúdió. Az ünnepségre minden egykori és jelenlegi tag meghívást kapott.

A táncstúdió alapítója és koreográfusa, Oláh Katalin-Melinda köszöntötte a tőle megszokott mosollyal, lelkesedéssel a tagokat, a barátokat és a támogatókat, visszaemlékezve arra az időre, amikor még a sok-sok évvel ezelőtti község Stubenberg kastélyában tartották a próbákat.  Az első táncos csapattal két év után elhatározták, hogy csoportot alakítanak, és zenéjük, koreográfiáik által a lelkesedést komolyabb utakra terelik.

A nagy család, középen Oláh Katalin-Melinda Fotó: Kővári Krisztián

A nagy család, középen Oláh Katalin-Melinda
Fotó: Kővári Krisztián

Szabó Ödön parlamenti képviselő, a csoport támogatójaként köszöntő beszédében gratulált a nagy családnak, hogy „az eltelt 20 év alatt a TDC Székelyhíd város márkájává vált, amely minőséget, profizmust, energiát és vidámságot jelent. A TDC az elmúlt két évtizedben közösséget formált. Az egész térség büszke lehet rájuk. A jó kezdeményezések, ötletek és a minőség előtt nincs határ, így a koreográfiák export cikké váltak átívelve országhatárokat is.” Bére Csaba székelyhídi polgármester történelmi pillanatnak nevezte az eseményt, melyen hosszú évek gyümölcse érett be. Köszönetet mondtak Boda Frenky és Kővári Krisztián egykori táncosoknak, valamint Fekete Katalin kulturális előadónak és Ádám Ágnes tanító néninek.

Fellépés fellépést követett az eltelt évek alatt

Fellépés fellépést követett az eltelt évek alatt

A TDC megalakulását követően hamarosan egyre több meghívásra felelt, és nagy sikerekben bővelkedett határon innen és túl.  Előadásaikban olyan ismert musicalek szerepeltek, mint a Padlás, a Macskák, a Dzsungel könyve, a Légy jó Mindhalálig, a Rómeó és Júlia, a Vámpírok bálja, a Szép nyári nap vagy a Valahol Európában. Fellépéseik során gyakran szerepeltek táncosokként Dancs Annamari, Delhusa Gjon vagy a Kerozin mellett,  Lagzi Lajcsi tévés műsorában, a Dáridóban, és többször mutatták be magukat Belgiumban és Franciaországban is, Székelyhíd testvértelepülésein.

A szülinaposokat Szabó Ödön képviselő is felköszöntötte

A szülinaposokat Szabó Ödön képviselő is felköszöntötte

A szülinapi bulin felléptek a TDC táncstúdió jelenlegi csoportjai: a B-Like, a TDC, a Gumimacik, a Mini Monster Dance, a Turbó Dance és a Kölyök Dance.

Szamos Mariann