Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bogányi Gergely jótékonysági koncertje

Bogányi Gergely zongoraművész jótékonysági hangversenykörútján Kolozsvár, Székelyudvarhely és Csíkszereda után november 5-én, szombaton Nagyváradra érkezik. A 18 órától kezdődő koncert ingyenes, de az érdeklődőknek előre helyet kell foglalniuk.

Zatykó Gyula és Mihálka Melinda

Zatykó Gyula és Mihálka Melinda

A Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu-Bartók hangversenytermében megtartandó koncert helyi szervezői a Szent László Egyesület és a Partitipatio Alapítvány, melyek képviselői – Zatykó Gyula és Mihálka Melinda – tájékoztattak az esemény részleteiről.

Bogányi György zongoraművész Beethoven- és Liszt-darabokat fog játszani másfél órán keresztül egy saját fejlesztésű zongorán, amely hét évig készült. A koncert belépődíjmentes, de szükséges az előzetes helyfoglalás, mert a filharmónia koncertterme 470 hallgatónál nem tud többet befogadni. A foglalásokat október 31-től, hétfőtől az Erdélyi Magyar Néppárt székházában, a Kálvin János utca 1. szám alatt személyesen lehet igényelni 9 és 17 óra között, érdeklődni pedig a 0259/220-126-os telefonszámon lehet. Egy személy maximum négy helyet foglalhat le.

A jótékonysági koncertnek a székházban vagy a helyszínen felajánlott adományait a Kincses Kolozsvár Egyesület kezdeményezéséhez csatlakozva a Fehér megyei Magyarlapád szórványkollégiuma kapja. Azok a résztvevők, akik minimum 5 lej felett adományoznak, az 1956-os eseményeknek emléket állító, nemzeti színű karszalagot kapnak ajándékba.

Szamos Mariann