Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

„Blaszfémia politizálni a templomokban!”

A Keresztény- Liberális Szövetség (ACL) Bihar megyei vezetői tartottak tegnap kampányzáró sajtótájékoztatót Nagyváradon.

Felszólalt többek között Cristian Bodea nemzeti-liberális szenátor, aki szokott vehemenciájával arról beszélt, hogy a mai nap folyamán (pénteken) fel fogják szólítani a Ponta kormányt, hogy azonnali hatállyal tegyenek eleget a törvénynek s azoknak a szociáldemokrata képviselőknek, akik korrupciógyanús ügyekbe keveredtek tiltsák meg, hogy részt vegyenek a politikai életben, s folytassák le ellenük a törvényes eljárást. A sajtón keresztül üzentek a tegnapi sajtótájékoztatón jelen levő ACL-és politikusok Claudiu Pop kormánybiztosnak, hogy a szociáldemokraták szálljanak végre magukba, és fejezzék be azt a tisztességtelen és törvénybeütköző akciósorozatot, amivel napok óta zaklatják a Bihar megyei ACL-s polgármestereket. Állítólag Pop személyesen is körbetelefonálta az ellenzéki polgármestereket, akiknek vagy ígérgetet tett, vagy burkoltan, de jól érthetően megfenyegette őket. Szó esett arról is, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) nem átallotta, hogy papokat fenyegessen, vesztegessen meg, s politikai manőverekkel mocskolták be országszerte az istenházát. A sajtótájékoztatón jelen levő demokrata Gavrilă Ghilea, egyenesen blaszfémiának nevezte azt, hogy a megszentelt vallási helyeken a neokommunisták politizálni mernek. A sajtótájékoztatón a felszólalók kérték a polgárokat, mindenféleképpen menjenek szavazni, s öntudatos erdélyi polgárokként elsősorban Erdély, és egész Románia érdekét figyelve, Klaus Johannisra voksoljanak.

blaszfemia

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a szocdemek nem egy esetben olyan hamis állításokkal kampányolnak, miszerint, ha Johannis nyeri a választásokat, úgy csökkenti a nyugdíjakat, elcsatolja Erdélyt Romániától. AZ ACL Bihar megyei vezetői úgy vélték, épeszű felnőtt szavazópolgárok nem ülhetnek fel ilyen ócska és sötét hazugságoknak, s bíznak abban is, hogy vasárnap a Bihar megyei szavazók ismét bebizonyítják, a jobb változásra fognak szavazni, melynek a szavatolója (szerintük) Klaus Johannis.

Szőke Mária