Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bírság helyett üdvözlőlap

Évek óta hagyomány, hogy a Bihar megyei közlekedési rendőrség nagyváradi munkatársai március 8-án, azaz a nők nemzetközi napján különleges közúti ellenőrzést tartanak. Az egyenruhások ezen a napon a megyeszékhely forgalmasabb útjain szerveznek ellenőrzéseket, nem is titkolva, hogy elsősorban a gépkocsikat vezető hölgyeket állítják meg.

birsag

A forgalmisták által leintett hölgyvezető azonban meglepve tapasztalhatja, hogy a közlekedési rendőrök nőnapi meglepetést (üdvözlőlapot vagy virágot) nyújtanak át nekik, boldog nőnapot, jó és főleg balesetmentes utat kívánva nekik. Ez tegnap is így volt, az akció vezetője, a forgalmi rendőrség egyik parancsnoka, Sorin Indrieş rövid sajtótájékoztatón elmondta, hogy a rendőrség fontosnak tartja ezt a gesztust az utakon közlekedő hölgyek felé. Elmondta: az akciót nemcsak udvariasságból végzik, célja a figyelmes közlekedésre való felhívás is. Bihar megyében egyébként az országos statisztikákat figyelembe véve jóval kevesebb azoknak a női gépkocsivezetőknek a száma, akik szabálytalankodnak, vagy balesetet okoznak, mint az ország más részein.

A tegnapi nőnapi rendőrségi akció során több száz hölgyet köszöntöttek így a rendőrök a város útjain. A leállított hölgyvezetők szemmel láthatóan meglepődtek, amikor nem a jogosítványt kérték tőlük, hanem nőnapi üdvözlőlapot adtak át nekik az egyenruhások.

(szőke)