Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Biró Rozália váltja Kelemen Hunort a kormányban

Igent mondott Kelemen Hunor a Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT) részéről érkező felkérésre, hogy legyen az RMDSZ államfőjelöltje az őszi választáson, írta meg elsőként a Maszol.ro hírportál. Az szövetség elnöke ugyanakkor Biró Rozália Bihar megyei szenátort javasolja a maga helyére a kormányban, ami a miniszterelnök-helyettesi és a kulturális miniszteri pozíciót jelenti.

Biro Rozalia

Kelemen Hunor tegnap sajtótájékoztatóján közölte: Biró Rozália, a Szövetségi Képviselők Tanácsának elnöke elvállalta a feladatot, a SZÁT pedig rábólintott a jelölésére.

„Fontosnak tartom, hogy Biró Rozália lévén először lesz Romániának női miniszterelnök-helyettese” – hangsúlyozta az RMDSZ elnöke arra utalva, hogy a szenátor nem csak kulturális miniszter, hanem a kormányfő helyettese is lesz a Ponta-kabinetben.

A sajtótájékoztatón jelen volt Biró Rozália is. Elmondta, hogy kulturális miniszterként folytatja a Kelemen Hunor által elkezdett projekteket, miniszterelnök-helyettesként pedig érvényt szerez az RMDSZ és a koalíciós partnerei által aláírt együttműködési megállapodásnak.