Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Biogazdálkodók konferenciája zajlott Kolozsváron

A Bioterra  Romániai Biogazdálkodók Egyesülete október 22-én, Kolozsváron, az Agrártudományi és Állatorvosi egyetem aulájában tartotta meg a XV. Biogazdálkodók Országos Konferenciáját.

A konferencián több mint 200 résztvevő volt jelen az országból és a Kárpát-medence különböző országaiból: Magyaroszágról, a Moldovai Köztársaságból, Szlovákiából.

biogazdalkodo1

Ebben az évben a konferencia témája az Ökogazdálkodás Romániában agrárpolitikai értelemben 2014–2020 volt,  mely téma több felszólalót is a mikrofonhoz vonzott, hogy véleményt nyilvánítson.

biogazdalkodok 2

Gheorghe Sin akadémikus beszéde végeztével oklevelet és egy plakettet adott át a Mezőgazdasági és Erdészeti Akadémia részéről a Bioterra egyesületnek elismerésként az elmúlt 20 évben a biogazdálkodás terén elért eredményekért. A díjat dr. Nagy Miklós, a Bioterra egyesület elnöke vette át, aki megköszönte, és kifejezte háláját a belföldi és külföldi támogatásért, amit a működésük során kaptak.

A találkozó végén dr. Nagy Miklós értékelte a gazdák tevékenységét, akik a biogazdálkodás terén munkálkodnak, s jelen vannak a piacon a nehézségek ellenére is. A konferencia keretében egy biotermékekből álló kiállítás is helyet kapott.