Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Biiharfélegyházai diákok Nagyváradon

A kis csapat a Holnaposok szoborcsoportjánál

A kis csapat a Holnaposok szoborcsoportjánál

A biharfélegyházai Jakó Zsigmond Általános Iskola VII. osztályos diákjai látogattak el hétvégén Nagyváradra, hogy szemügyre vegyék a város folyamatosan változó arculatát. A diákokat Adela Coste tanárnő kísérte el, aki román nyelvet és irodalmat oktat a tanintézetben.

A nagyváradi vár kőtárában

A nagyváradi vár kőtárában

Az egynapos kirándulás programjában olyan helyszínek szerepeltek, amelyek Nagyvárad történelmének és évszázados épületeinek hírnevét öregbítik: jártak a Kanonok-soron, a római katolikus bazilikában és annak parkjában, a Petőfi-parkban, valamint a Fő utcán, ahol többek között az Apolló-, Stern-, Moskovits- és Miksa-palotákat csodálhatták meg. A séta a Bémer (Piaţa Ferdinand) és a Fő téren (Piaţa Unirii) végződött, ezt követően a gyerekek a várban töltötték a program hátralévő óráit, ahol a Vár- és Várostörténeti Múzeum termeinek kincseivel, illetve a vár és Nagyvárad történelmével ismerkedhettek meg. Ştefan Lipot és Constantin Costea restaurátorok jóvoltából a vár restauráló műhelyében is körülnézhettek, és érdekes dolgokat hallhattak a szakemberektől.

Cristina Liana Puşcaş