Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Biharpüspöki utcafelújítások

Pásztor Sándor biharpüspöki tanácsos, az RMDSZ nagyváradi önkormányzati frakcióvezetője a Biharpüspökit érintő útfelújítási tervekről számolt be tegnap. Mint érdeklődésünkre elmondta, itt 2012-ben sikerült a Sohonya (ma Molidului) utcában megoldani a kanalizálást és az ivóvíz bevezetését, és mivel ezen a környéken ez az egyik legnagyobb utca, akkor Ilie Bolojan, Várad polgármestere megígérte, hogy miután mindezzel elkészültek, ennek az utcának a korszerűsítését belefoglalják a következő évi fejlesztési tervbe. Tehát leaszfaltozzák, járdákat készítenek, az úttestről a kapukhoz lejáratokat alakítanak ki stb. Ígéret volt rá, de csak az idei költségvetésből sikerül majd megoldani ezt a problémát. Ez azt jelenti, hogy ez a főúttal párhuzamos utca legkésőbb szeptemberig teljesen fel lesz újítva, sőt plusz lépésként a gázt is bevezetik.

biharpuspoki 3

Tegnap Pásztor végigkalauzolt minket a helyszínen, megmutatva az innen nyíló, a helyi temető felé vezető leaszfaltozott utcát is. A dombon lévő sírkert irányába emelkedő utat 2012-ben korszerűsítették, ám az aljában lévő Sohonya utcában jelenleg is 1800-as évekbeli körülmények uralkodnak. Mintha visszacsöppentünk volna a múltba. A forgalmas Püspöki (ma Matei Corvin) úttal párhuzamos, hosszan kanyargó földes úton kátyú kátyú hátán sorakozik, megnehezítve a haladást. Sárosan, dagonyázás árán jutunk el a temetőhöz vezető útig, ahol két hatalmas pocsolya jelzi a kereszteződés határát. Ráadásul az öreg magánházak előtt is sáros ösvény helyettesíti a járdát.

biharpuspoki 2

Még egy friss információt is megosztott Pásztor a sajtóval, mégpedig hogy Biharpüspökiben a Crângului utca végén a vasút alatt átjáró épül az idén. Ez az út le lesz aszfaltozva, és bekötőútként szolgál majd, amely a Borsi úti körforgalomhoz vezet, és a készülőfélben lévő 3-as Eurobusiness Ipari Parkhoz is be lehet majd jutni róla.

(sükösd)

biharpuspoki 1