Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bihariak a Békemeneten

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) Békemenetet szervezett október 23-án Budapesten, melynek célja a méltóságteljes megemlékezés és a belső támadásokkal szembeni kiállás volt. A demonstráción Bihar megyéből összesen több mint százan vettek részt, többségük az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) szervezésében, de információink szerint Nagyszalonta RMDSZ-es polgármestere, Török László is többedmagával ott volt a felvonuláson.
A menet elején a főszervezők vonultak, köztük Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, Stefka István, a Magyar Hírlap főszerkesztője, Fricz Tamás politológus, Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum egyik alapítója, Széles Gábor, az Echo Tv és a Magyar Hírlap tulajdonosa és vállalkozó, valamint Bayer Zsolt újságíró.
A Békemenettel meg kívánták mutatni, hogy a magyar többségi társadalom képes méltóságteljesen viselkedni, mondta Széles Gábor. A résztvevőknél több molinó is volt a következő feliratokkal: „szeretünk, Viktor”, „köszönjük, Viktor”, „veled vagyunk Viktor”, „hűek vagyunk, az ‘56-os forradalom eszméihez”, „aki Orbán Viktort bántja, minket is bánt”. A tömegben nemzetiszínű lobogók és településfeliratok is láthatók voltak, köztük erdélyi településnevek, de egy Melbourne – Ausztrália feliratú tábla is feltűnt – számolt be az MTI.