Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bihari röplabdázók az idei Eötvös Kupán

Tizennyolcadik kiíráshoz érkezett a debreceni Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatorna, amely a térség legnagyobb utánpótlás seregszemléjévé nőtte ki magát az utóbbi években. Idén is lesz bihari résztvevője a megmérettetésnek.

 

Vasárnap 14 órától kilenc pályán kezdődnek a mérkőzések, Balmazújvároson és Kabán egy-egy lány-, míg Debrecenben négy lány- és három fiúcsoport találkozóira kerül sor a nyitónapon. Ezen a napon minden együttes három mérkőzést játszik, így a nap végére kialakulnak a csoportok végeredményei. Hétfőn a keresztjátékokra kerül sor, míg kedden a helyosztók következnek. Az utolsó két napon minden mérkőzést Debrecenben, a Tóth Árpád Gimnáziumban rendeznek. A tornán összesen 105 mérkőzés lesz, adta hírül a szervezők által szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény.

Bihariak 2 (eotvos kupa logo

A torna hivatalos logója

 

Az esélyesek között

„A lányoknál már a csoportokból se lesz  könnyű továbbjutni. A dobogóra esélyesek közé tartozik a versenyen tizenegyedszer szereplő kassai együttes; a  lengyel Jaslo, aki eddig a legtöbbször, háromszor nyerte meg az Eötvös Kupát és a szintén lengyel SAN-Pajda Jaroslaw. De a szervezők számára ismeretlen játékerőt képviselő albán, lengyel és román csapatok illetve az idén magas számban jelentkező hazai gárdák is okozhatnak meglepetést. A fiúknál a magyar serdülő és ifjúsági válogatott mellett a három éve ezüstérmet szerző lengyel Lesko, a tavalyelőtti bajnok Dunaferr SE és a nagyváradi Bihorul Sportiskola (edző, Kovács Zoltán) számít esélyesnek, de a kassaiak és a két csapattal induló helyi DEAC is szeretne minél feljebb jutni a tabellán” – latolgatta az esélyeket Szombathy András, a Hajdú-Bihar megyei Röplabdaszövetség elnöke.

Bihariak 1 Eotvos kupa

Látványos meccsekre számíthatunk a tornán

 

Olimpiai bíró a döntőn

A torna döntőjét a 2012-es Nyári Olimpiai Játékok férfi röplabda döntőjének első játékvezetője, Hóbor Béla vezeti majd. De mellette több olyan illusztris személyiség is megjelenik a tornán, akik a sportág emblematikus alakjai. Dr. Kotsis Attiláné – a Röplabda Hírességek Csarnokának tagja – és Poór Csaba – a Magyar Röplabda Szövetség elnöke – a szakmai fórumon tart előadást, de a nagykövetek közül többeket is várnak a díjátadáson. A férfi döntő után a győztes megmérkőzik a magyar felnőtt válogatottal.

Bihari egyesre

A finálét a 2012-es Nyári Olimpiai Játékok férfi röplabda döntőjének első játékvezetője, Hóbor Béla (balról) vezeti majd

 

Strandröplabdában is

Az idei verseny részeként most először strandröplabda-tornát is rendeznek, melyre 2014. augusztus 21-én, Hajdúnánáson kerül sor öt kategóriában (U13, U15, U17, U19  és U21). Annak ellenére, hogy először lesz strandröplabda Eötvös Kupa az ország különböző pontjairól, így például a Balaton mellől, a fővárosból, sőt már külföldről (Albániából. Csehországból, Nigériából, Romániából, Szlovákiából) is több páros nevezett. A kategóriák megnyeréséhez itt is jó teljesítményre lesz szükség, hiszen a korosztályos hazai bajnokokon kívül a szlovákiai és a cseh párosok is szép eredményekkel büszkélkedhetnek.

A verseny hivatalos honlapján ( http://eotvoscup.fw.hu ) sok más információ található, például az idei Eötvös Kupa versenykiírása, a régebbi tornák képei, eredményei, a résztvevő csapatok nevei és csapatképei, valamint egy letölthető videó.

Boros Péter