Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bihari kapusok a fociélvonalban

Év vége lévén különböző statisztikák látnak napvilágot a román labdarúgó élvonalban. Az egyik a kapusok rangsora, amelyben két bihari gyökerekkel rendelkező hálóőr is helyet kapott.

Vâtcă első...,

Vâtcă első…,

A rangsor élén álló Kolozsvári CFR hálóőre, Cosmin Andrei Vâtcă 2004-ben a Bihar FC mezében debütált az élvonalban a Bukaresti Steaua elleni 3–0-ra elveszített találkozón. Azóta több mint 100 élvonalbeli mérkőzést játszott, a 2017–2018-as idényben pedig remek mutatókkal rendelkezik, hiszen a kolozsvári vasutascsapat alapembere volt az idény elején. Nyolc meccsen volt kezdő, s egyiken sem kapott gólt. Csapattársa, a litván Arlauszkisz 14 bajnoki védte a CFR hálóját, s ő lett a második az eredményesség rangsorában, amelynek harmadik helyén a címvédő Konstancai Viitorul tagja, Victor Râmniceanu áll. Alig lemaradva a dobogóról, a negyedik helyen zárt a Giurgiui Astra kapusa, Lázár Dávid, aki a Steaua (Niţă) és a Dinamo (Penedo) hálóőrét utasította maga mögé teljesítményével.

... Lázár negyedik helyen zárta a kapusok rangsorát

… Lázár negyedik helyen zárta a kapusok rangsorát

Lázár korábban a Mezőtelegdi Foresta csapatában kezdte pályafutását, majd a Hegyközpályi Bioland gárdájához került, de alig fél év után, Ioan Pap-Deac kapusedző közbenjárása révén, az élvonalban szereplő Craiovai Universitatea gárdájához igazolt.