Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bihari főszereplői voltak a kolozsvári futnet tornának

Kolozsváron folytatódott a román és magyar csapatokat felvonultató futnet bajnokság. A kincses városi torna főszereplői nagyszalontai és nagyváradi játékosok voltak.

Idén Romániában ez volt a harmadik futnet torna (az elsőt Nagyszalontán, a másodikat pedig Nagyváradon tartották). A Napoca Kupán a már megszokott három kategóriában hirdettek győztest, mindhárom számban szalontai lett az első. Egyéniben bihari döntőt láthatott a népes közönség, hiszen a hajdúvárosi Georgel Bobiş (Tengo SK) és a váradi Gabriel Antal (Tiger Amira SK, edző Gheorghe Grădinaru) csatázott egymással. A lábteniszben többszörös világ- és Európa bajnok Bobiş győzött. Párosban a Tengo első és második csapata játszotta a döntőt, a harmadik helyet a házigazda Kolozsvári Victory szerezte meg. Triplában szintén a Tengo nyert, második a szegedi csapat lett, a bronzérem pedig a kolozsváriaknak jutott. A hajdúvárosi csapat tagjai ifj. Sorean László, Sorean Alex, Illyés Gergő és a már említett Georgel Bobiş voltak.

A Tengo SK sikerével zárult a kincses városi torna

A Tengo SK sikerével zárult a kincses városi torna

Sorean László, a szalontai csapat vezetője elégedetten nyilatkozott csapata teljesítményéről, mint elmondta, igencsak zsúfolt ősz vár tanítványaira. Jövő hétvégén Interliga tornán vesznek részt Szlovákiában, majd a hó végén Szentesen tartanak futnet tornát, ezt követően szeptemberben Szalontán is rendeznek egy hasonló fordulót. Emellett az Interliga szalontai játéknapján is bizonyíthat majd a Tengo, amelynek játékosai két rangos nemzetközi megmérettetésen is érdekeltek lesznek. Októberben Kolozsváron kerül sor az U21-es futnet EB-re, majd novemberben a felnőttek kontinenstornáját a szlovákiai Homonnán rendezik meg.

Látványból nem volt hiány a meccseken

Látványból nem volt hiány a meccseken