Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bihari focirangadó a harmadosztályban

Egymás ellen lép pályára a harmadosztályban szereplő két bihari futballcsapat. A holnap, 15 órától Váradszentmártonban sorra kerülő találkozó házigazdája a Nagyváradi Luceafărul lesz, a vendég pedig a Fugyivásárhelyi SK.

Váradszentmártonban kerül sor a Luceafărul–Fugyivásárhely meccsre

Váradszentmártonban kerül sor a Luceafărul–Fugyivásárhely meccsre

Ősszel döntetlennel zárult a két együttes mérkőzése, a holnapi párharc egyértelmű esélyese a rangsor élén álló váradi együttes. A Luceafărulnak csak a győzelem lehet elfogadható eredmény az első helyért vívott, rendkívül szoros harcban, míg a főként ifjúsági korú labdarúgókból álló vásárhelyiek célja a tisztes helytállás.

A megyei első osztályban újrajátsszák a Keményfoki Victoria–Mihályfalvi Unirea felnőtt meccset, miután a megyei szövetség helyt adott a mihályfalviak kérvényének (elismerve ezáltal, hogy képviselője hibázott, amikor nem értesítette az érmelléki csapatot a vasárnapi meccs óráinak megváltozásáról, emiatt az Unirea FC felnőtt együttese elkésett a találkozóról). A mérkőzést a szabályok értelmében 20 napon belül kell lejátszani, a pontos dátumról a megyei egyesület dönt majd. Holnap Vaskosziklásra utazik a mihályfalvi csapat, a felnőttek 11, az ifjúságiak pedig 13 órától lépnek pályára.

A másodosztályú bajnokságban hétközi fordulóra került sor, amelyen a következő eredmények születtek: Brassói FC–Szatmárnémeti Olimpia 3–0, Râmnicu Vâlcea–Pankota 2–1, Nagybánya–Mioveni 1–0, Resicabánya–Medgyes 0–1, Târgovişte–Aradi UTA 3–0, Karánsebes–Kolozsvári U. 3–0 (játék nélkül), Bihar FC–Tatrang 0–3 (játék nélkül). A hétvégi program, holnap, 11 órától: Szatmárnémeti–Nagybánya, Kolozsvár–Resicabánya, Tatrang–Târgovişte, Pankota–Aradi UTA, Râmnicu Vâlcea–Brassó. Mioveni és Medgyes szabadnapos, mivel a Karánsebesi FC-t és a Nagyvradi Bihar FC-t kizárták a bajnokságból. Az alapszakasz április másodikán zárul, ezt követően a rájátszásban folytatják a csapatok.

A harmadosztály hétvégi programja, ma 15 órától: Zsuk–Zilah, holnap 15 órától: Csíkszereda–Kolozsvár, Luceafărul–Fugyivásárhely, Dés–Galda, Recea–Szászrégen, Udvarhely–Sziget. Radnót szabadnapos.

A megyei első osztály 19. fordulójának programja, holnap: Élesd–Szalonta (11 órától a felnőttek, 13 órától az ifjúságiak), Harangmező–Cécke (13 és 15), Bors–Egyetemi FC (11 és 13), Margitta–Belényes (13 és 15), Vaskohsziklás–Mihályfalva (11 és 13), vasárnap: Biharszentandrás–Keményfok. Diószeg és Madarász szabadnapos.

A másodosztály első csoportjának 18. fordulójában, holnap 11 órától: Bihorul Sportiskola–Tataros (Rhédey-kert, műfüves pálya), 15 órától: Székelyhíd–Hegyközszentmiklósi Toldy FC, Bihari Földvár–Váradi Frontiera, Alsólugas–Váradszentmárton, Rév–Hegyközpályi, Barátka–Fugyivásárhely, Mezőtelegd–Esküllő, Vársonkolyos–Berettyószéplak.

A második csoportban, holnap 13 órától: Cséffa–Tulka (Inándon), 14 órától Feketebátor–Gyapju, 15 órától: Bihardobrosd–Biharrósa (Lankáson), Gurány–Biharkaba (Vaskohn), Körösszeg–Vaskoh, Liberty–Bontesd (Kosgyánban), Alsókocsoba–Mácsapuszta. Illye szabadnapos.

Varga Róbert