Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bihari diákokat is díjazott az RMPSZ

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének (RMPSZ) Tudományos Tanácsa idén is átadta az Apáczai-, Mákvirág-, Bolyai Farkas- és Kós Károly-díjakat a közoktatásban dolgozó vagy onnan nyugdíjba vonult, az oktató–nevelő munka mellett tudományos kutatást is végző magyar pedagógusok, illetve középiskolás diákok számára. A díjakat olyan középiskolás diákoknak osztották ki, akik kiváló eredményeket értek el tantárgyversenyeken, kulturális és sportrendezvényeken, valamint matematika, magyar nyelv és irodalom és anyanyelvápolás terén.

rmpsz_logo

Az idén Bihar megyéből nagyváradi és margittai diákok vették át a Mákvirág-, azaz „A megye legjobb IX., X., XI. és XII. osztályos tanulója” címmel felruházott díjat: bronz fokozatban a kilencedikes Erdei Csongor és a tizenkettedikes Szűcs Sándor a margittai Horváth János Elméleti Líceumból, ezüst fokozatban a tizedikes Agocs Henrietta Viktória szintén a margittai Horváth János Elméleti Líceumból, arany fokozatban pedig a tizenegyedikes Divin Péter részesült a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceumból.