Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Biharba látogat Burleanu

A Román Labdarúgó-szövetség elnöke, Răzvan Burleanu is jelen lesz a Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület (BMLE) éves közgyűlésén, amelyre február 15-én kerül sor a nagyváradi Szakszervezetek Művelődési Házában.

Bitea FRF elnokkel (2)

A hírt a napokban közölte a focikedvelőkkel Radu Bitea, a BMLE elnöke, aki egy sajtótájékoztató keretében azt is elárulta, hogy valószínűleg még a tavaszi idény kezdete előtt megszavazzák majd azt az anyagi segítséget, amely révén a visszavágókon már a Bihar Megyei Tanács által kiutalt pénzből fizetik a játékvezetőket.

Az első osztályban szereplő csapatok kezdeményezésére a következő idénytől (2018–2019) már két U21-es és egy U19-es korosztályú labdarúgó szerepeltetése lesz kötelező a bajnoki meccseken.

 

Statisztika

A BMLE képviselői az őszi idény végén is elkészítették a már hagyományos statisztikákat. Az első osztályban 443 gól született az őszi idény 120 találkozóján, ez 3,7-es gólátlagot jelent. A csatárok rangsorát Daniel Toma (Mácsapusztai Unirea) vezeti 14 góllal, megelőzve az egyaránt 12 gólos Sergiu Popot (Élesdi Crişul) és Sergiu Ciocant (Szalontai Olimpia). A harmadik helyen a kilenc találatot elérő Marius Matei (Vaskohsziklási CSO) és Lakatos János (Mihályfalvi Unirea) található. Míg a Diószegi FC-nél és a Nagyváradi Egyetemi FC-nél 14 játékos talált be az ellenfél kapujába, addig a székelyhídi csapat tagjai közül csupán hatan voltak eredményesek. Toma és Ciocan is mesternégyest ért el az ősz folyamán, Pop viszont a 15-ből tíz fordulóban volt eredményes.

Az őszi idényben 10 öngólt jegyeztek fel.

A legidősebb gólszerző a Vaskohsziklási CSO edzője volt, aki 46 évesen lépett pályára, s talált be az ellenfél kapujába. A legifjabb gólszerző a 15 éves Gabriel Buta volt, ő a szalontai csapat tagja.

Az odavágók legnagyobb arányú sikerét a Mihályfalvi Unirea érte el, amely 9–0-ra verte az újonc Vaskohi Bihareát.

A legtöbb találat, szám szerint 38 a második fordulóban esett, míg a legkevesebb, 14, a 12 játéknapon.

Macsapuszta megyei foci

Fegyelmi ügyek

Ami a fegyelmet illeti, 563 sárga lapot mutattak fel a játékvezetők. A legtöbbször, 47 alkalommal a második fordulóban, a legkevesebbszer, 31-szer pedig a 13. fordulóban. A székelyhídi, a mihályfalvi és a szalontai csapat kapta a legtöbb figyelmeztetést, szám szerint 40-et, míg a legsportszerűbbek a Mácsapusztai Unirea tagjai voltak, alig 20 sárga lappal. Ami a játékosokat illeti, Laviniu Dărăban (Biharszentandrási Crişul), Florin Lazăr (Váradszentmártoni KSK) és Casian Oltean (Szalontai Olimpia) hét alkalommal lett figyelmeztetve a 15 forduló során.

Piros lapot 34-szer mutattak fel a sípmesterek, a tizedik és a tizennegyedik fordulóban egyaránt hatot, míg három játéknapon (3., az. 5. és a 13.) zsebben maradt a kiállítást jelző kártya. A Fugyivásárhelyi SK hét kiállítást szenvedett el, míg a belényesi, a diószegi, a madarászi, a szentmártoni, a szalontai és a mácsapusztai csapat egyetlen egy piros lappal zárta az őszt. A játékosok közül a székelyhídon futballozó Ikpe Emem volt a legbüntetettebb, őt háromszor állították ki a 15 forduló során.