Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bihar és Magyarország régi képeslapokon

Szűkebb pátriánk, a történelmi Magyarország, valamint Európa régmúltjába csöppenhetünk, ha január 18-án, csütörtök 17 óra 30 perckor ellátogatunk az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) Kálvin János utcai, nagyváradi székházába.

bihar 

A rendezvényen Balázs D. Attila nagyváradi író, szerkesztő, újságíró 5. jubileumi Nagy Magyarország Anno falinaptárát mutatják be, mindemellett a szerző beszélgetőpartnerével, Nagy József Barnával ismerteti a több év után újból megjelent Székelyföld Anno kiadványt, illetve a most napvilágot látott, különös aktualitással bíró Európa Anno falinaptárt is. A rendezvény idején nagy kedvezménnyel vásárolhatják meg e naptárakat, mindemellett a Százszorkép Kiadó több érdekes idei kiadványával is találkozhatnak itt az érdeklődők.

Az eseményhez egy rendhagyó vetítettképes előadás is kapcsolódik, amelynek keretében most először pillanthatunk be a szerző Bihar vármegyei képeslap gyűjteményének kincseibe.

Balázs D. Attila 1981-ben született Nagyváradon, 2009 óta 25 naptára jelent meg a budapesti Százszorkép Kiadónál, mintegy ötvenezer példányban. Ő írta és szerkesztette a Szent László és Nagyvárad régi képeslapokon, a Torockó és környéke régi képeslapokon, valamint a Szép Magyar Könyv versenyen döntőbe került Erdély Anno 1895–1944 című történelmi albumokat.