Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bihar-Békés turisztikai együttműködés

Július 26.-án, Békéscsabán, együttműködési szerződést írtak alá a Bihar Megyei Turisztikai Desztináció Ügynökség és a helyi, Bihari Túrák Egyesület képviselői. A szerződés aláírását megelőzően rendezett kerekasztal beszélgetésen magyar félről jelen volt: Opauszki Zoltán, a Békés Megyei Tanács Fejlesztési igazgatója, Gulyás Péter, a Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke, Kocziha Attila és Veres Zsolt, a Bihari Túrák Egyesület elnöke és alelnöke, Varga Sándor, a Csabai Bihargók elnöke, Komlósi Kálmánné valamint Szőlősi Erzsébet, a Túrázz Velem Egyesület alapító, illetve elnökségi tagja. Bihar megyét Szabó József megyemenedzser, valamint Dr. Bántó Norbert, a Bihar Megyei Turisztikai Desztináció Ügynökség ügyvezető igazgatója képviselte. A kerekasztal-beszélgetésen a felek egyetértettek abban, hogy célszerű lenne a Békés megyébe érkező turisták számára népszerűsíteni a bihari desztinációkat, akár egynapos kirándulások formájában is, hiszen ezáltal színesebb lenne a kelet magyarországi határmenti térség turisztikai ajánlata. Dr. Bántó Norbert, a Bihar Megyei TDM ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a határmenti térségek közül Békés megyéből érkezik hozzánk a legtöbb túrázó vendég, így a határon túli megye javára is válna az, ha a kínálatuk részeként, a turisták élnének a Bihar megyei desztinációk által nyújtott, főleg a hegyvidékre jellemző szolgáltatásokkal. Elmondása szerint az együttműködés “az ügynökség számára is hasznos, mivel közvetlen kapcsolatrendszert alakíthattunk ki magyarországi turisztikai egyesületekkel, utazási irodákkal és különféle, a turizmusban érdekelt szervezetekkel annak érdekében, hogy még több turista érkezzen a megyébe”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az aláírt szerződés értelmében a felek kölcsönösen, naprakész információt biztosítanak egymásnak, segítik majd a két térség népszerűsítését magyar, illetve román nyelvű kiadványok elkészítésében, valamint adatot gyűjtenek és megosztanak egymás között a turisztikai igények feltérképezéséről, annak érdekében, hogy a szolgáltatások minősége az igényekhez mérten javuljon.