Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bibliai időkbe „repítik” a gyermekeket

Sokadik alkalommal rendezik meg a nagyvárad-réti református gyülekezetben a vakációs bibliahetet, amely ezen a héten zajlik, és alkalmat ad arra, hogy a legkisebbektől, az óvodás korosztálytól kezdve egészen a hetedik-nyolcadik osztályosokig megszólíthassák a gyermekeket.

Bibliai (1)

„Tegnap harmincöten voltunk, mára ez a szám megduplázódott. Ez annak köszönhető, hogy a kisiskolások csapatán kívül csatlakoztak hozzánk a Csillagocska óvoda gyermekei is” – mondta el lapunknak Szomor Abigél segédlelkész, akit a keddi foglalkozás alkalmával kerestünk meg. Mint megtudtuk, az idei bibliahét témája az „időutazó”, a kerettörténet pedig az, hogy egy professzor feltalál egy időgépet, melynek segítségével a résztvevők visszarepültek a múltba, a bibliai történetek helyszíneire. Az ötnapos program során naponta egy-egy történetet követnek végig a gyermekekkel, legtöbbször a munkatársak közreműködésével dramatizálva, játékosan előadva, amelynek végén együtt vonják le a következtetést, aranymondást tanulnak, sokat énekelnek, kézműves-foglalkozásokat tartanak, és ha az idő megengedi, szabadtéri játékokat is játszanak. Kedden például Zákeus története alapján (Lukács 19:1–10) kicsi faalakú ceruzatartót készítettek.

A gyermekekkel Gergely Natália vallástanárnő, Márkus Zoltán váradréti kántor, Szomor Abigél segédlelkész, valamint a Csillagocska óvoda óvónői foglalkoznak. Mint a segédlelkész hangsúlyozta, a programnak kettős célja van: egyrészt megismertetni a gyermekeket minél több bibliai történettel – még akkor is, ha ennek gyümölcse majd csak később érik be –, másrészt pedig egymáshoz is közelebb hozni őket, hiszen ha együtt játszanak és segítenek egymásnak, megtanulnak közösségben élni.

Szombati-Gille Tamás