Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bibliahét zajlik Réten

Bibliahetet tartanak a héten a réti templomban a Nagyvárad-Réti Református Egyházközség és a Csillagocska óvoda szervezésében. Takács Zoltán tanár és a bibliahét egyik szervezője elmondta, hogy az idei foglalkozások abban különböznek, hogy a programok kapcsolódnak a reformáció 500. évfordulójához. A tematika mellett újdonságnak számít az is, hogy idén a fiatalok is segítségére vannak a szervezőknek, valamint a Csillagocska óvodába járó kisgyermekek is részt vesznek a programokon.

bibliahet zajlik reten

A napi program 10 órakor kezdődik és 13 óráig tart. Mindennap egy adott bibliai történetet dolgoznak fel a fiatalok és a szervező felnőttek a gyerekekkel, bemutatják, majd megbeszélik a történetet. A példázat bemutatását követően uzsonnát is biztosítanak a részvevőknek a gyülekezet jóvoltából, valamint játékos programokat és kézműves foglalkozásokat is szerveznek. A tegnapi napon bibliai idézetes hűtőmágnest készítettek a szorgos gyerekek.

Takács Zoltán azt is elmondta, hogy tegnap már 100 gyerek vett részt a programokon, míg hétfőn és kedden ennél kevesebb, 70–80 gyerek. A korosztály nem megszabott, az egészen kicsi óvodásoktól egészen a tinédzserekig várják az érdeklődőket a szombatig tartó bibliahétre.

Vincze-Nagy Anikó