Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Bevették a várat a gyermekek

A nemzetközi gyermeknapon, június 1-jén a nagyváradi várban tartottak színes programokat és ingyenes múzeumlátogatást kicsiknek és nagyoknak a Kids Fest keretében.

A gyerekek szüleikkel, barátaikkal, nagyszüleikkel érkeztek a különleges foglalkozásokra. A kezdeti borús időjárás ellenére is sokan látogattak ki a várba, aztán ahogy a Nap is kisütött, hatalmas tömeg alakult ki az ódon falak között.

bevettek (1)

A kilátogatók kipróbálhatták, milyen pónin lovagolni, falat mászni, óriás gumicsúszdán lecsúszni, célba lőni, vagy éppen egy labirintusból kijutni. A fejedelmi palota belső udvarán hagyományos játékokkal is tölthették az időt az apróságok, a szüleink, nagyszüleink idejében divatos, de új játékszerek nagy sikert arattak.

A szülők héliummal töltött lufikat, játékokat, finomságokat vásárolhattak gyermekeiknek. A délutáni órákban a gyermekeket előadásokkal is fogadták a vár belső udvarán felállított színpadnál, valamint egy flashmobot is tartottak nekik, közös tánccal ünnepelték meg a gyermekek napát.

Akik lemaradtak volna a tegnapi programokról, azoknak sem kell elkeseredniük, ugyanis a gyermekfesztivál vasárnapig várja a gyermekeket változatos programokkal.

Vincze-Nagy Anikó