Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Betöltötték az igazgatói és aligazgatói helyeket

A Bihar Megyei Tanfelügyelőség főtanfelügyelője, Alin Novac-Iuhas múlt héten jelentette be, hogy a megye minden iskolájában van igazgató és aligazgató. A versenyvizsgák végleges eredményéről Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettest kérdeztük.

Kéry Hajnal

Kéry Hajnal

A Bihar Megyei Tanfelügyelőség honlapján hivatalosan is közzétették az iskolák január 9-től munkába álló vezetőinek listáját. Megyénkben 66  meghirdetett igazgatói és 28 aligazgatói helyet töltötték be. Kéry Hajnal elmondta, hogy azokat a helyeket is sikerült ideiglenes kinevezéssel betölteni, amelyek vagy a sikertelen versenyvizsgák vagy azért maradtak üresen, mert a tisztségeket eddig betöltők nem vettek részt a vizsgán.

A főtanfelügyelő-helyettes felhívta továbbá a figyelmet arra is, hogy egy december 16-án elfogadott kormányhatározat értelmében azokban az iskolákban, ahol a diákok létszáma ötszázon aluli, megszűnik az aligazgatói tisztség. A mostanáig az osztályok számát figyelembe vevő határozat, mely ezentúl a diákok számára alapozna, a most aktualizált 250-es törvénnyel együtt a tanév második félévében lépne életbe. A tanárok fizetésének 15 százalékos emelését szorgalmazó előterjesztést az alkotmánybíróság jóváhagyta, és Kéry Hajnal szerint arra is lenne esély, hogy az aligazgatói helyek se szűnjenek meg a kisebb létszámú oktatású intézményekben, mint például a nagyváradi Lórántffy Zsuzsanna Református Gimnázium, vagy a kágyai és a bontesdi (Bunteşti) iskola.

Szamos Mariann