Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Beteg gyermekek táboroztatására gyűjtöttek Váradon

Adománygyűjtő estet szerveztek a Yuppi-tábor támogatására szombaton a nagyváradi R&R Könyvszalonban. A Yuppi Tábormozgalom Egyesület 2017 nyarán négy élményterápiás tábort szervez krónikus betegséggel – 1-es típusú diabéteszes, ízületi gyulladásos és onkológiai – együtt elő gyerekek és fiatalok számára.

Az adománygyűjtő est keretében a résztvevők bepillantást nyertek a Romániában egyedülálló tábor mindennapjaiba – bemutatkoztak a Yuppi önkéntesei és élménybeszámolót tartott egy, a táborban részt vett gyermek és családja is.

beteg 1

A szervezők ugyanakkor bejelentették: idén az iskoláskorú gyermekek táboroztatásán túl szerveznek egy új, családoknak szóló turnust is, amelyben daganatos betegségben szenvedő gyermekek szüleikkel közösen érezhetik át az élményterápia jótékony hatásait és próbálhatnak ki együtt olyan tevékenységeket, mint például lovaglás, falmászás, evezés, íjászkodás, fotózás vagy színjátszás.

A Yuppi Tábormozgalom ugyanakkor továbbra is vár támogatókat és önkénteseket. További információk a www.yuppicamp.ro weboldalon.

Sz. G. T.